Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 12. oktober 2001 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Drugs og rock´n roll

Angie Piper (Kate Kendall, t.h.) og Ellen MacKenzie (Anita Hegh) i den australske serien
Angie Piper (Kate Kendall, t.h.) og Ellen MacKenzie (Anita Hegh) i den australske serien "Politiagentene". (Foto: Beyond Distr.)
Det er mistanke om at store mengder narkotika blir smuglet inn i Australia av noen i musikkbransjen. Melbourne-politiets spaningsgruppe blir satt på saken.>/ing>

Politiagentene Peter Church (Peter Phelps) og Angie Piper (Kate Kendall) infiltrerer bransjen og gjør seg kjent blant popstjerner og managere. Det er en glamorøs livsførsel de blir konfrontert med. For en gangs skyld fristes den ellers så samvittighetsfulle politikvinnen Angie til å ”hoppe av”.

Agent på prøve
Peter Church retter sin oppmerksomhet mot Terry Danzinger, direktør for et lite plateselskap. Og Angie bruker det meste av tiden sammen med den karismatiske rockestjernen Jimi Mercer. Hun oppdager at det er et liv hinsides hennes vanlige liv som politikvinne – et yrke hun for første gang setter spørsmålstegn ved.

Har Angie mistet taket på saken?

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Tre menn og to kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv som er dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen MacKenzie, kalt ”Mac” (Anita Hegh), har hatt en lynkarriere i politiet og er spaningsgruppens operative leder. Sjefen Bernardo Rocca (Joe Petruzzi) er gruppens trygge klippe og er på vei oppover karrierestigen. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 2)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Peter Phelps, Anita Hegh, Joe Petruzzi, Kate Kendall og Ian Stenlake
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Angie Piper (Kate Kendall, t.h.) og Ellen MacKenzie (Anita Hegh) i den australske serien ”Politiagentene”. (Foto: Beyond Distr.)