Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 15. september 2009 kl 21.25 Life on Mars

Kryssende historier

Sam Tylers (John Simms) og Gene Hunt (Philip Glenister ) i nye eventyr i 1973. (Foto: BBC)
Sam Tylers (John Simms) og Gene Hunt (Philip Glenister ) i nye eventyr i 1973. (Foto: BBC)
Sam Tyler har vært sykemeldt den siste tiden. Han har følt seg rar – om ikke annet, enda rarere enn før. Det blir tydelig at noe er virkelig galt når han plutselig får hallusinasjoner om hva politiavdelingen driver med.

Samtidig som han forsøker å finne ut hva som feiler ham, må han gripe inn som leder for en viktig etterforskning.
Forvirret som han er, snubler Sam tilfeldigvis over en mann som forsøker å henge seg fra kantinetaket. Mannen forklarer at kona og dattera er kidnappet og holdes fanget. Vel vitende om at klokken tikker for de to kvinnenes liv, klarer Sam å riste vekk demonene i sitt eget hode, og bestemmer seg for å hjelpe den desperate mannen med å finne familien.

Kjæresten dømt for mord
Parallelt hører Sam om mordet på en ung jente i 1972, og hvordan kjæresten hennes raskt og aggressivt ble arrestert for ugjerningen. Ved å pirke i forklaringene fra denne saken, kan han kanskje finne ut hvem som har motiv for å holde de to kvinnene fanget.

Sam er preget av sin egen sykdom og til slutt så utmattet at han ikke klarer å følge etterforskingen helt i mål. Annie står dermed igjen alene, og klarer alene å konkludere hva som er kidnapperens egentlige identitet. Fra sidelinjen ser Sam plutselig at etterforskningen har brakt uønsket informasjon på banen, og det er ikke bare én farlig kriminell de har å gjøre med...

Om serien
Helt siden etterforsker Sam Tyler våknet opp fra koma etter en alvorlig bilulykke, har tilværelsen hans vært i utakt. Nærmere bestemt i 33 år. Livet han hadde i 2006 er snudd på hodet, og litt etter litt begynner hverdagen hans å ta form i 1973.

Sam har etablert seg som politimann, men hans lidenskapelige, samvittighetsfulle og moderne måte å være politimann på skurrer med 70-tallets politisystem. Han skiller seg kraftig ut fra sine kjederøykende, trangsynte, teknologisk tilbakestående, korrupte og hårete kolleger.

Sam jobber også intenst med å skjønne hva som har skjedd med livet hans. Det å bli flyttet 33 år tilbake i tid er merkelig i seg selv, men det dukker stadig opp flere og flere spørsmål i hans eksistens om hva som er ekte og hva som faktisk er "nå". De sannhetene han trodde på i sitt forrige liv blir mer og mer uklare, og hvis det er 1973 som er hans nye virkelighet, hvordan kan han da komme seg hjem igjen til 2006?

Britisk dramaserie i 8 deler (2007)
Produsert av BBC Worldwide
Originaltittel: Life on Mars
Regi: Richard Clark
Produsent: Cameron Roach
Med blant annet Philip Glenister, John Simms og Marc Warren
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, 23 04 40 79 / 911 64 716
Tv-seere bes kontakte , tlf 815 65 900

Bilder:
Life on Mars: Sam Tylers (John Simms) og Gene Hunt (Philip Glenister ) i nye eventyr i 1973. (Fotograf : BBC)

Life on Mars: Sam Tylers (John Simms) og Gene Hunt (Philip Glenister ) i nye eventyr i 1973. (Fotograf : BBC)