Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 13. januar 2001 kl 21.30 Med hjartet på rette staden

Med hjartet på rette staden (t)

NRK1 lørdag 13. januar kl 21.30
Med hjartet på rette staden

Tragisk etterspill

En uhøytidelig ringspillkonkurranse mellom lag fra Aidensfield og nabolandsbyen Holinsby får et tragisk etterspill i kveldens episode av \"Med hjartet på rette staden\".

Greengrass må kappes med en gammel fiende i ringspillkonkurransen, og etter at kappestriden er over, blir det oppdaget at det gjestende laget har jukset. Aidensfield-laget blir dermed utropt som vinner.

Nedslått går det tapende laget på bussen sammen med noen få lokale passasjerer. På veien skjer det en tragisk ulykke. Nick får beskjed om at bussen har kjørt av veien og drar i all hast til ulykkesstedet. Blant passasjerene var både datteren Katie, tante Eileen og Nicks gode kollega Bellamy.

Da Nick fikk melding om bussulykken, var han sammen med kjæresten Jo på besøk hos hennes foreldre. Han fikk en heller kjølig mottakelse.

Om serien
Den britiske serien \"Med hjartet på rette staden\" (Heartbeat) er fra idylliske Yorkshire. Hovedpersonen er politimannen Nick Rowan som forlot storbylivet i London sammen med sin kone Kate for å leve i roligere omgivelser på landsbygda. Nå er Nick blitt alene med datteren Katie etter at hans elskede kone døde. Men med god hjelp og oppmuntring fra Kates tante Eileen begynner Nick igjen å ta del i landsbylivet. Og hans lille datter Katie er blitt en livlig unge.

\"Med hjartet på rette staden\" er den mest populære serien i England. Med seertall på inntil 17,7 millioner er dette den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter utgjør resepten for seriens enorme suksess. Vi er nå kommet til serie 6 av \"Med hjartet på rette staden\".

NRK1 lørdag kl 21.30

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat, (serie 6, episode 9)
Med Nick Berry, Derek Fowlds, Bill Maynard, Kazia Pelka, Anne Stallybrass, William Simons, Mark Jordan, Juliette Gruber m.fl.
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)

Bilde
En uhøytidelig ringspill-konkurranse mellom lag fra Aidensfield og nabolandsbyen Holinsby er utgangspunktet for kveldens episode. F.v.: Blaketon (Derek Fowlds), Ventress (William Simons), Greengrass (Bill Maynard), Bernie Schripps (Peter Benson) og Donald Smethwick (Cliff Howells).