Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 17. april 2005 kl 23.20 Krimsonen: Kvinnen i krattet

Danske krim-oppklaringer

Kvinnen bak buskene: Niels-Otto Fisker nøster opp i etterforskningen av fem nifse kriminalsaker i Danmark. (Foto: Kirsten Ellebæk, DR)
Kvinnen bak buskene: Niels-Otto Fisker nøster opp i etterforskningen av fem nifse kriminalsaker i Danmark. (Foto: Kirsten Ellebæk, DR)
I den dokumentarserien "Krimsonen" nøster Danmarks Radios reporter Niels-Otto Fisker opp i etterforskningen og oppklaringen av fem grove kriminalsaker, i København og andre byer i Danmark. "Kvinnen i krattet" er mordsaken der to barn uforvarende snubler over et kvinnelik.

Mannen – detaljene sannsynliggjør at det er mannlig morder – har surret noe inn i et laken og noen mørke plastsekker. Han drar på noe med en avlang form bortover Borups Allé, en av Københavns hovedinnfartsårer.

Kvinnen i buskaset
Få minutter senere kvitter han seg med det han trekker på. Bak noen busker på Genforeningspladsen har han på forhånd gravd et nokså grunt hull i bakken.

"Hun er slått godt og grundig i hjel," opplyser drapssjefen i København da liket blir funnet et par uker senere. Med disse ordene starter politiets jakt på en morder som har 14 dagers forsprang.

Ut og samle flasker
Saken starter 14. mai for 12 år siden. To barn er på gebursdagsfeiringen til en eldre slektning ved Genforeningspladsen nordvest i København. De begynner og kjede seg og går ut for å samle flasker.

Rett utenfor leiligheten er det et kratt. Det går en liten sti der, og de følger den for å se om noen kanskje har kastet fra seg en tomflaske. De støter på en mørk plastpose som det stikker et ben ut av, et dameben.

Kort tid etter er Københavns politi på stedet. Drapsavdelingen konstaterer at de står overfor en uhyrlig vanskelig oppgave. Den døde kvinnen har ligget så lenge på plassen at hun ikke straks kan identifiseres.

Kommende kriminalsaker som DRs reporter Niels-Otto Fisker følger oppklaringen av, er "Døden på gaten", "I spilledjevelens vold", "Liket på stranden" og "Drap på Århus Universitet".

Dansk dokumentar (2002)
Originaltittel: Krimizonen – Kvinnen i krattet
Produsert av: DR
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57