Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 27. januar 2008 kl 17.30 Åpen himmel: Babysang fra Fridalen kirke i Bergen

Babysang

Babysang i Fridalen kirke (foto: NRK).
Babysang i Fridalen kirke (foto: NRK).
- Det blikket en mor møter sin baby med, speiler det blikket Gud har for alle barn, små og store.

Det sier sokneprest Signe Sandberg som er omgitt av mødre og babyer i Fridalen kirke. Når det Babysang i kirken er det stor glede og mange barnesanger i kirken. Det er egentlig Frelsesarméen som var først ute med dette konseptet.

De utviklet også mange av de sangene som synges. Nå er Babysang blitt vanlig i norske kirker og i andre sammenhenger. Det er første ledd i trosopplæringen for de små. Når barna får høre lyden og sangen blir de både konsentrert og fokusert.

Dessuten er det et sosialt treffsted for nybakte mødre. Å skape gode sosiale relasjoner er en viktig side ved kirkens arbeid.

Fridalen og Årstad menigheter er nesten som en , med felles sokneprest og svært tett samarbeid. Derfor er begge menighetene aktivt med i Fridalen kirke når Åpen himmel viser Babysang. De har nemlig felles Babysanggruppe som denne søndagen gir Åpen himmel en helt spesiell ramme.

Musikken er rolig og dempet slik det passer seg for små barn. Laila Kolve spiller fløyte og kantor Eli-Johanne Rønnekleiv synger. Kristin Sæbø Litlere, som til daglig er prest i Fridalen kirke, er i dag bare mamma og synger med sitt nyfødte barn på armen.

Signe Sandberg (foto: NRK / Helge Helgheim).
Signe Sandberg (foto: NRK / Helge Helgheim).
Dette er den siste av tre sendinger fra Fridalen kirke nå i januar. Kirken ble bygd i 1937, men fikk et tilbygg på 1980-tallet.

I dag framstår den som en god arbeidskirke, nesten som en sjømannskirke med sine praktiske løsninger og sitt lyse og vennlige kirkerom.

Kontaktpersoner NRK:
Prosjektleder Gunn Aasen 990 24 530
Prosjektansvarlig Helge Gudmundsen 958 79 025