Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 5. desember 2002 kl 20.30 Advokatene

Fin mann og duften av sigar

Lindsay Dole tar saken mot et stort tobakkskompaniene – i
Lindsay Dole tar saken mot et stort tobakkskompaniene – i "Advokatene". (Foto: 20th Century Fox)
Bobby Donnell og Lindsay Dole er samboere og uenige om hvorvidt det er riktig at deres advokatfirma skal engasjere seg i en sak mot en av tobakksgigantene. Men Lindsay tar saken – hun viser til at firmaet tross alt har vunnet mot et tobakkskompani tidligere.

Et viktig moment i saken er også at saksøkeren, Martha Pinker, er Lindsays venninne. Nå saksøker hun en kjent tobakksgigant for at ekteskapet hennes røk – pga. sigarrøyking! Bobby lurer på hvorfor i all verden Lindsay ønsker å føre en sak som er så til de grader tvilsom.

Sigarklubb og elskerinne
Martha Pinkers eks-mann Johs forklarer seg i retten om hvordan ekteparet først begynte å krangle om sigarlukt i hjemmet. Dette førte til at han søkte tilflukt i en sigarklubb. Og jo mer tid han tilbrakte der, jo dårligere ble forholdet mellom ham og Martha. Dessuten medgir Johs at ekteskapet ikke røk pga. sigarrøyking, men fordi han ble forelsket i en annen kvinne.

Likevel, Lindsay ser en mulighet for å komme til en forståelse med tobbakkskompaniet…

Mer om serien
Den amerikanske serien ”Advokatene” er tilbake med 22 nye episoder, i sin fjerde sesong og med nye vinklinger fra rettssalen der mesteparten av handlingen utspiller seg. Bobby Donnell (Dylan MacDermott) og hans dedikerte medarbeidere i det lille advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston forsvarer de tilsynelatende rettsløse i samfunnet – og de rike. Bobby og resten av staben har som målsetting at rettssystemet skal komme alle til gode.

Ikke sjelden havner enkelte av sakførerkontorets medarbeidere langt ute på en tynn gren. Klienten de får frikjent i rettssalen, viser seg i neste omgang å utgjøre en reell fare både for dem selv og samfunnet. Eller omvendt, som når den dømte er uskyldig. Problemstillingene skaper moralske dilemmaer, og advokatene må jobbe seg gjennom dem. Serien har høstet stor anseelse, den har vunnet Emmy for beste drama, samt flere amerikanske tv-priser for beste serie. I tillegg har flere av skuespillerne mottatt priser. Den tidligere Boston-advokaten David E. Kelley som er mannen bak serien, står også bak ”Ally McBeal” og sykehus-såpen ”Chicago Hope”.

Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton), den tidligere resepsjonisten i firmaet, har i hemmelighet lest seg til juridikum. Nå er hun tatt inn som partner i firmaet og har kommet seg gjennom det første året som praktiserende advokat. Ny resepsjonist i firmaet er Lucy Hatcher (Marla Sokoloff). En misfornøyd Jimmy Berluti (Michael Badalucco) har sin advokatpraksis hos, men har ennå ikke oppnådd status som partner. Det har heller ikke advokat Helen Gamble (Lara Flynn Boyle), Bobbys gamle flamme. Selv bifaller hun at sjefen har fridd til en av partnerne i firmaet, Lindsay Dole (Kelli Williams), og fått ja. Foruten Dole består partnerne av Eugene Young (Steve Harris) og Ellenor Frutt (Camryn Manheim).

Amerikansk dramaserie fra 20th Century Fox
Originaltittel: The Practice (Serie 4)
I rollene: Dylan McDermott, Michael Badalucco, Lisa Gay Hamilton, Steve Harris, Camryn Manheim, Marla Sokoloff, Kelli Williams og Lara Flynn Boyle.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57

Bilde
Lindsay Dole tar saken mot et stort tobakkskompaniene – i ”Advokatene”. (Foto: 20th Century Fox)