Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 1. juli 2006 kl 21.10 Kar for sin kilt

Krigens hemmeligheter

Paul (Lloyd Owen), Golly (Alexander Morton), Isobel (Simone Lahbib), Molly (Susan Hampshire), Janey, Donald (Tom Baker) og Alex (Steven Elder). Foto: BBC
Paul (Lloyd Owen), Golly (Alexander Morton), Isobel (Simone Lahbib), Molly (Susan Hampshire), Janey, Donald (Tom Baker) og Alex (Steven Elder). Foto: BBC
Ewan og Donal oppdager et tysk flyvrak fra 2. verdenskrig i innsjøen mens de er på fisketur. Britisk militære ankommer for å redde opp vrakrestene. Pauls gamle militærkompis, Alex, har ansvaret for etterforskningen.

Isobel, Golly, Molly og Donald vet at piloten på ulykkesflyet var landsbyens slakter. Isobel er Irvine Taylors guddatter og inngår en pakt med de andre om å beskytte identiteten hans. De er redd Pauls lojalitet til Alex vil få ham til å røpe identiteten til piloten hvis han får vite det.

Alex er overbevist om at piloten omkom i ulykken, og at en britisk dobbeltagent som også var om bord ble tatt hånd om av lokalbefolkningen.

Isobel er bekymret for Irvine og bestemmer seg for å prøve å senke flyet igjen. Hun blir oppdaget av Paul og hun ber han om å velge mellom Glenbogle og det militære. Han går med på å hjelpe henne, men så blir de oppdaget av en rasende Alex.

Om serien
Tradisjonen tro tar vi turen til det skotske høylandet når sommeren nærmer seg. Det klart for den nest-siste sesongen av den populære serien "Kar for sin kilt". Den syvende og siste sesongen ble nylig avsluttet i England. Det er foreløpig ikke planer om å produsere flere episoder. Da "Kar for sin kilt" gikk sommeren 2004 hadde den 531 000 seere i snitt og en markedsandel på 50, 7 prosent.

Britisk dramaserie (2005)
Originaltittel: Monarch of the Glen (sesong 6)
Produsert av: BBC
Med: Susan Hampshire (Molly), Lloyd Owen (Paul), Simone Lahbib (Isobel Anderson), Tom Baker (Donald MacDonald), Dawn Steele (Lexie), Hamish Clark (Duncan), Alexander Morton (Golly), Jessica (Rae Hendrie).
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 (mail: info@nrk.no