Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 25. oktober 2002 kl 19.55 Beat for beat - tone for tone

Svensk mot norsk

Espen Hana, Julie Dahle Aagård, Ivar Dyrhaug, Carola Häggkvist og Robert Gustafsson. (NRK-foto: Ole Kaland)
Espen Hana, Julie Dahle Aagård, Ivar Dyrhaug, Carola Häggkvist og Robert Gustafsson. (NRK-foto: Ole Kaland)
Carola Häggkvist og Robert Gustafsson fra Sverige møter Julie Dahle Aagård og Espen Hana fra Norge i kveldens musikk-konkurranse. Og myndig og engasjert programleder er som alltid Ivar Dyrhaug.

Carola er like kjent i Norge som i Sverige etter å ha vært en profilert artist i 20 år. Faktisk har hun 20-års jubileum som artist nettopp i år. Vi husker vel alle hennes Grand Prix-opptreden med først ”Främling” og deretter ”Fångad av en stormvind”, men hun debutere allerede som 3-åring med ”Bæbæ vita lam” på pappans firmafest! Hun har bakgrunn fra gospel og annen type kor, men favorittartisten er Barbara Streisand. I hele sommer har Carola turnert, og nå er hun snart på plass i Oslo for å synge hovedrollen i musikalen Les Miserables.

Hennes makker Robert Gustafsson kjenner vi her i Norge gjennom sin rolle i ”Åpen Post”, sammen med Bård og Harald. Her gjorde han seg bemerket som både SVT-reporteren Classe Ekmann og fløytist i rullestol. Gustafsson er utdannet skuespiller, og har spilt i flere revyer som inneholder sang og musikk. Han trommer på fritiden og kommer fra en trekkspill-slekt, men ellers har han ingen musikalsk bakgrunn. Så det betyr at vi nok kan vente oss både vakker sang og spillopper fra de to svenskene!

På motstanderlaget finner vi to relativt ukjente navn for de fleste. Espen Hana gikk ut av teaterskolen i –91, og har vært ansatt på Rogaland Teater siden. Han har også gitt ut to album; ”Tunge kyss”, visepopjazz og ”Garmann og Vorse” fra en forestilling på Teateret. Nå er han i studio med en ny plate i samme gate som den første, og det var også musiker han først ville bli. Men han fikk mer og mer sans for teater, og fant det deretter naturlig å søke teaterskolen.

Sammen med ham bak pianoet sitter Julie Dahle Aagård. Hun kommer fra en aktiv teaterfamilie, men satser selv på musikken. Det blir plateslipp i løpet av året, og hun var også i vår ferdig på jazzlinjen ved Konservatoriet i Trondheim. Hun har hatt egen cabaret-oppsetning i Trondheim og Nord-Trøndelag, og Sagaoratorium med Paul Ottar Haga. Hun har også vært med i oppsetningene Per Pusling og Mack og Mabel.

NRK Underholdning
Egenprodusert musikk-konkurranse
Programleder: Ivar Dyrhaug
Prosjektleder: Kerstin Asplund
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10