Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 16. mai 2009 kl 21.10 Karibia - et vilt paradis

En magisk øyhopping

I denne naturdokumentaren i fire deler skal vi til det fargerike dyrelivet i Det karibiske hav. (Foto: Mike Pitts, BBC Worldwide)
I denne naturdokumentaren i fire deler skal vi til det fargerike dyrelivet i Det karibiske hav. (Foto: Mike Pitts, BBC Worldwide)
Fra pirater og papegøyer til skipsvrak, haier og korallrev. I denne serien i fire deler skal vi til øyene i Det karibiske hav, og bak den paradisiske fasaden av palmer, lange hvite strender og knallblått hav.

I første del ser vi på kreftene som har skapt det karibiske øyriket, fra de vulkanske Leeward- og Windwardøyene, til kalkstein i Bahamas og Cubas grotter og fjell.

De eldste øyene i Det karibiske hav er De store Antiller, som har et unikt dyre- og planteliv. Cuba er derimot den største av de karibiske øyene, og her finnes flere grotter enn noe annet sted på jorden. Denne enorme underverdenen huser millioner av flaggermus, som igjen skaper livsgrunnlag for andre arter i grottene. Cuba har i tillegg flere dyrearter som kun finnes på denne øya.

De yngste vulkanøyene finner vi i De små Antiller. Her er de vulkaniske kreftene i aller høyeste grad aktive, og nye utbrudd fortsetter å endre både geografi og dyreliv.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk naturdokumentar i fire deler (2006)
Produsert av BBC
Originaltittel: Wild Caribbean
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no