Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P2 mandag 19. november 2007 kl 09.30 Ukas P2-artist: Kåre Nordstoga

Organisten Kåre Nordstoga

Kåre Nordstoga, Oslo Domkirke og restaurering! (Foto: Eirik Os Simonsen, NRK)
Kåre Nordstoga, Oslo Domkirke og restaurering! (Foto: Eirik Os Simonsen, NRK)
Arbeidsplassen til Kåre Nordstoga, Oslo Domkirke, er for tiden en byggeplass. Orgelet er beskyttet mot støv av en midlertidig plastvegg, og bak denne har NRK P2 fått slippe til. Lyden fra den største orgelpipen minner mest om et pressluftbor. Pipen er 10 meter lang, mer enn takhøyden på orgelgalleriet så pipen er bøyd framover der den møter taket. I løpet av uka skal vi ta turen inn i selve orgelet og høre på noen av orgelpipene.

Kåre Nordstoga er en av de mest aktive konsertorganistene i Norge. Han har utgitt en lang rekke CD'er, blant annet med musikk av klassiske komponister som Johannes Brahms, Franz Liszt, Charles-Marie Widor og Cécar Franck. Også norske samtidskomponister som Knut Nystedt, Egil Hovland, Trond Kverno, Magnar Åm er spilt inn av Nordstoga. For mange organister, og musikere generelt, er Johann Sebastian Bach en sentral komponist - Kåre Nordstoga er intet unntak!

Den 52-årige tidligere professor ved Norges Musikkhøgskole er også glad i folkemusikk og har samarbeidet med Sinikka Langeland, Arve Moen Bergset og Knut Buen.

Programleder: Eirik Os Simonsen.

"Ukas P2-artist" NRK P2
Mandag 19. november - fredag 23. november
Hver dag kl. 09.30 - 10.00, reprise kl. 19.00.