Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P1 søndag 20. januar 2008 kl 22.05 Salmer til alle tider

Salmer som lever

Salmeønsker strømmer fortsatt inn til "Salmer til alle tider". Engasjementet er stort og salmeutvalget blir stort og variert. Årsaken er at salmene lever sitt liv i lytternes forskjellige livssituasjoner.

Her er det salmer som har betydd mye i en vanskelig tid med savn, sorg og smerte, men det er også salmer får drømmene til å gå til vår og sommer. Ja, glede over Guds skaper verk.

Her er lytternes favorittsalme denne søndagen: Himlen blåne for vårt øye (Gunstein Draugedalen), Sorgen og gleden (Kari Bremnes), Å, kor djup er Herrens nåde (Sverre Moe), Den himmelske lovsang, (Marianne Juvik Sæbø), Ja, en gang mine øyne skal, (Sverre Moe) og Velsigning (Bodil Arnesen).

Min salme
"Min salme" i samarbeid med avisen Vårt Land, og i kveld er turen kommet til Tor Perskaas fra Horten som til daglig arbeider i Skagerak energi. Han ønsker å høre "Der hvor roser aldri dør", og sier

"Jeg tenker på en åndelig sang som Magnus Grønnebreg synger på Perleporten, en CD til Inntekt for Frelsesarmeens rusomsorg. Jeg synes det er så mye håp og forventning i den. Når jeg setter den på, har jeg noen tanker om samtaler med en god venn og arbeidskollega som døde for sju år siden.

Rett før han døde snakket vi om hvordan det kom til å bli. Vi sa at det ikke kunne stoppe nå. Jeg sa, "den som lever år se." Og da snakket vi om det å leve evig. Sangen handler om det som kan møte oss siden. Spesielt når jeg er sliten og lei setter jeg på CD-en og hører at jeg har noe i vente som er enda bedre enn livet her."

Forrige salmenøtt
Riktig svar sist søndag skulle være "Tårnhøye bølger går", og vinnere av salmekruset ble Lars Svelland fra Stavanger, Alfhild Bjørnelv fra Trondheim og Gerd Marie Fedøy fra Kristiansund.

Ny salmenøtt
Fra hvilken salme er strofen "var stolt og strid" hentet?

Send svar her.