Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 2. september 2004 kl 19.30 Schrödingers katt

"Katta" med ny programleder

Synnøve Nes, 30 år, skal vikariere for Gry Molvær i Schrödingers katt i to måneder framover (Foto: Gorm Kallestad/Scanpix)
Synnøve Nes, 30 år, skal vikariere for Gry Molvær i Schrödingers katt i to måneder framover (Foto: Gorm Kallestad/Scanpix)
Synnøve Nes er et nytt ansikt i Schrödingers katt denne sesongen. Hun skal vikariere for Gry Molvær frem til 4. november.

Synnøve Nes kommer fra NRK radios Her & Nå, og har tidligere vært innom Dagsnytt, Alltid Nyheter, Dagsrevyen og Sommeråpent. For to år siden lagde hun en dokumentar fra Afghanistan for NRK – "Vegen hjem".

Synnøve er utdannet fra Volda, universitetet i Oslo – og Lisboa. Hun er cand. mag. med fagene journalistikk, sosialantropologi og portugisisk.

Undringsspalte
Det blir ellers få endringer i programopplegget for Schrödingers katt i høst. Programlederen skal lage noen flere saker, og de skal være mer forskjellige enn de har vært tidligere.

Dessuten er en såkalt "undringsspalte" noe nytt denne sesongen.

Gry på stortokt
Gry Molvær har permisjon fra "Schrödingers katt" for å lage en dokumentar om et av de største forskningsprosjekter i nyere tid, og i den forbindelse skal hun på tokt med forskningsskipet G.O. Sars.

Dokumentaren vil bli sendt på NRK i romjulen, men enkeltinnslag fra ekspedisjonen kommer i Schrödingers katt ut over høsten.


Egenprodusert faktaprogram fra program riks, Trondheim
Programleder: Synnøve Nes
Prosjektleder: Sigrid Gjellan
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78