Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 3. april 2003 kl 17.15 Perspektiv: Halleluja, Samuelsen

Herrens glade gutt


"Herrens glade gutt", Aage Samuelsen, var både elsket og omstridt (Foto: Scanpix)
Tittelen har "Perspektiv" lånt fra Dagbladets Arne Hestenes’ intervju med predikanten Aage Samuelsen. Da Hestenes skulle heve sitt rødvinsglass, visste han ikke helt hva man skulle si til et intervjuobjekt som drakk vørterøl.

Hvem var denne "Herrens glade gutt" som var født i Skien i 1915? Etter en alkoholisert fortid som dansemusiker ble han "herlig frelst" og predikant i Pinsebevegelsen. I 1959 brøt han ut, og dannet den kristne bevegelsen "Maran Ata". Som leder av denne bevegelsen var han omstridt. Av tilhengerne ble han sett på som folkelig, frelsende og helbredende. Motstanderne så på ham som en kvakksalver.

Gjennom intervjuer med Haagen Ringnes og Sverre Tinnå får Aage Samuelsen selv svare på noen av anklagene som ble rettet mot ham. Og ved hjelp av NRKs rikholdige arkiv får vi oppleve ham i de situasjonene han trivdes best i: På podiet under møter og i forbønn for syke. I tillegg får vi et eksempel på hans selvironi: Sammen med Leif Juster framfører han den berømte visa "To superkjendiser".

Egenprodusert arkivprogram
Prosjektleder Sissel Helle Birkelund
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83