Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 21. mars 2010 kl 17.30 Åpen himmel: Skaperglede

- Dansen hører hjemme i kirka

Danseren Irene Theisen. (Foto: Ragnhild Kristine Vartdal Espelund)
Danseren Irene Theisen. (Foto: Ragnhild Kristine Vartdal Espelund)
Forrige påske danset Irene Theisen da påskefortellingen ble lest i kirken. Hun er overbevist om at dansen hører hjemme i kirkerommet.

- Å danse til kjente bibeltekster, ble en mye mer personlig erfaring enn jeg hadde trodd på forhånd, sier Irene Theisen, som er gjest i "Åpen Himmel" i dag.

I programmet snakker 21-åringen om hvordan dansen kan fortelle og gi sterke opplevelser, også om tro. Hun vet ikke om det finnes noen egen "kristen" dans, men er sikker på at dansen har sin plass i kirken.

Valgte å satse
Irene Theisen fra Kristiansand begynte med jazzballett da hun var 13 år. Etterhvert bestemte hun seg for å satse på en karriére som danser. Det var ikke noe lett valg, og hun kunne kjenne at janteloven eksisterte.

- Dans kan kanskje oppleves som egoistisk. Man bruker all tid på seg sjøl, sin kropp og sitt eget talent. Men jeg fant ut at jeg ville stå for dette. Jeg velger selv mine verdier, og hvilken person jeg vil være, sier hun.

Siste med «Skaperglede»
Møtet med Irene Theisen blir det siste i denne runden av «Skaperglede» hvor vi møter kunstnere som forteller om sine erfaringer og sitt livssyn. Programleder er Gunnhild Aksnes Kristiansen, og med i alle programmene er "hustrubadur" Tore Thomassen.

Programmene er produsert for NRK i 2010 av Sanden Media As i Kristiansand.
Prosjektleder i Sanden Media: Brita Sørli Jærnes 40412726
Prosjektleder, NRK Temaredaksjonen: Magne Vik Bjørkøy, 73 88 12 00 dir. 73 88 18 13, mobil 90 78 99 50
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, tlf 815 65 900