Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 25. juni 2002 kl 19.30 Mat

Rett mat til rett vin

Tina Nordström lager ostefylte kjøttdeigbiffer med ovnsbakte gulrøtter.
Tina Nordström lager ostefylte kjøttdeigbiffer med ovnsbakte gulrøtter.
I kveld blir det vinskole i den svenske serien ”Mat”, som også byr på en smakfull blanding av ostefylte kjøttdeigbiffer, bananshake og klosterbesøk i Kiel.

Hva slags mat skal mange velge til vinen? Når Tomas Tengby treffer vinsmakeren Anders Arena, er det druen som havner i sentrum. I løpet av sommeren skal ”Mat” smake på viner fra ulike deler av verden, og i kveld handler det om Chardonnay-druen.

Fra en klosterruin i Kiel byr Tomas på et historisk tilbakeblikk på matkultur med opphav i klostermiljø. Visste du for eksempel at sjampanjen ble oppfunnet av en munk?

Tomas skal også svare på spørsmål fra seerne. I kveld handler det blant annet om olje, vin og knivsliping.

Kokken Tina Nordström lager ostefyllte farsebiffer med ovnsbakte gulrøtter og en curry- og eplesaus. Til dessert blir det bananshake.

Om serien
Programleder Tomas Tengby og kokk Tina Nordström tar oss med rundt i det europeiske kjøkken. De lover nyttige og spennende retter for alle – også nybegynnere. Hovedingrediensene er frukt, grønnsaker, fisk og skalldyr.

Vi blir også med på innkjøp og på spennende matreiser, og det blir reportasjer og historikk. Og ikke minst vil det bli forslag til alternative råvarer som kan lokke seerne ut på kjøkkenet.

På www.svt.se/mat finner du alle oppskriftene, tips og annen matnyttig informasjon.

Svensk serie fra 2001
Programleder: Tomas Tengby
Kokk: Tina Nordström
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23047853/90775758



LENKER
  • Seriens nettside 
  • Oppskrift farsebiff 
  • Oppskrift bananshake