Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 22. juni 2004 kl 22.30 Mon tro

Ny livssynserie

Programleder Hilde Skaugrud
 (Foto: Ole Kaland, NRK)
Programleder Hilde Skaugrud (Foto: Ole Kaland, NRK)
I NRKs nye livssynserie møter vi seks personer som på hver sin måte har endret kurs. De har funnet fram til glemt livsglede, nye svar eller rett og slett seg selv. Først ut er Jan Aasman Størksen, en etterspurt mann som har valgt å legge sin sjel i prosjektet "Sally Ann".

Noen ganger stilles vi overfor så store utfordringer at vi må vurdere på nytt hvordan vi vil leve. En krise kan bety katastrofe eller det kan gi helt nye muligheter. Men å endre kurs kan være smertefullt; ofte handler det om å ofre og å ha mot til å gjøre nettopp det.

Gjennom seks programmer møter vi hverdagsmennesker som har noe interessant å fortelle. Hilde Skaugrud (32 år) er programleder for "Mon tro". Hun skulle egentlig bli psykolog, men valgte i stedet journalistikk. Etter endt journalistutdanning i 1996, har hun jobbet med radio og tv, som reporter og programleder i ulike avdelinger i NRK.

"Sally Ann"-gründer Jan Aasman Størksen
Størksen er en meget etterspurt mann som har sagt nei til flere toppjobber, og som har valgt å satse på en drøm: Den tidligere offiseren og markedssjefen i Frelsesarmeen satser nå for fullt på prosjektet "Sally Ann", en forretningsidé som bygger på tanken om lønnsom og rettferdig handel mellom U-land og I-land.

Foreløpig er "Sally Ann" bare en butikk på et hjørne på Majorstua i Oslo, men Jans vyer strekker seg mye lenger enn det. - På sikt skal dette bli et internasjonalt nettverk, sier han.

Lyst
- Valg må gjøres ut fra lyst, sier den 43 år gamle tobarnsfaren. Han har et høyt tempo og bruker mye tid i bil og på mobiltelefon.

Snart tar han med seg familien og flytter til Jæren.


Egen produsert religiøst program
Programleder Hilde Skaugrud
Prosjektleder Marion Klaseie
Pressekontakt anna-marie.normann@nrk.no tlf 23 04 78 53/907 75 758