Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 24. august 2010 kl 21.30 Detektiv Jack Frost

Tabloide metoder


Kroppene til tre kvalte menn er funnet. Likene er forlatt liggende i en merkelig stilling, og historikeren Miriam Walker mener å se et motiv for satanisme i dette. Men detektiv Frost tviler på at hun kan ha rett.

Frost er mer opptatt av en uvanlig tatovering på en av mennene. Men også av likkledet som de tre er dekket til med. Det viser seg nemlig å være laget i et av balkanlandene.

Aviskonge
Samtidig med funnet av de tre kvalte mennene, har Frost en lokal aviskonge i kikkerten. I sin tabloidavis The Denton Evening News har Alan Keeble hengt ut lederen av en lokal ungdomsklubb med påstander om at han er homse. Et merkelig sammentreff er det at Keeble også er ute etter tomta som ungdomsklubben ligger på.

Da idrettsinstruktøren Rosemary Whitlock brenner inne i husbåten sin, og det viser seg at Alan Keeble hadde et forhold til henne, synes Frost det begynner å lukte svidd av aviskongen. Kanskje kan han bruke avisekongens egne metoder mot ham? For Frost gjenstår det også å finne ut hvem som sto bak kvelningen av de tre mennene.

Om serien
"Detektiv Jack Frost" med David Jason i hovedrollen som den egenrådige og uortodokse førstebetjenten er en av de mest populære detektivseriene i Storbritannia. For sin innsats i rollen har Jason vunnet prisen som den mest populære skuespiller i England, National Television Award, to ganger. Kriminalforfatteren R.D. Wingfields bøker ligger til grunn for serien.

Jack Frosts sympati ligger hos de svake i samfunnet, og han har overhodet ingen respekt for sine overordnede. Han er sjuskete, ustrukturert og trassig. Med sin uformelle stil og spesielle humor blir han dyrket av kollegene og lokalbefolkningen, mens han er en konstant torn i øyet for sin nærmeste sjef, den korrekte og strebete overbetjent Mullett (Bruce Alexander).

Sendt tidligere.

Britisk krimserie (2008)
Produsent: Granada
Originaltittel: A Touch of Frost, series 14: In the Public Interest
I rollene bl.a.: David Jason, Bruce Alexander, Adrian Lukis, Tam Williams
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900