Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 16. desember 1999 kl 19.35 Ut i naturen: Magasin

Ut i naturen: Magasin (ttv)

NRK1 torsdag 16. desember kl 19.35
Ut i naturen

Ulven får hovedrollen

I årets siste \"Ut i naturen\"- magasin er det ulven som står i fokus. Arne Nævra oppsummerer situasjonen for ulven i Norge akkurat nå. Ulven har også hovedrollen i en av de fire amatørvideoene som er kommet til finalen i konkurransen om årets seervideo.
Ulven har vært en hyppig gjest i nyhetsmediene dette året. Diskusjonen har til tider vært heftig. Konflikten mellom de store rovdyrene - deriblant ulven - og beitende sauer og andre husdyr har kommet klart til uttrykk. Det har igjen ført til at forvaltningen av den skandinaviske ulvebestanden er blitt gjenstand for debatt. I kveldens \"Ut i naturen\"-magasin gir Arne Nævra oss en statusrapport. Vi får blant annet vite hvordan det har gått med ynglingen i de ulike ulveflokkene. Og hvordan har årets kull klart seg så langt?
Arne Nævra ser også nærmere på ulvens vesen. For hvor farlig er egentlig ulven? Hva er myter og hva er udiskutable fakta? Vi skal også en tur til Romania som har en langt større ulvestamme enn Skandinavia, men hvor skader på husdyr ikke er noe stort problem.

Mange seervideoer
- Redaksjonen i \"Ut i naturen\" har fått svært mange gode amatørvideoer dette året, forteller programleder Trond Berg. Det har derfor vært vanskelig å velge ut de fire finalistene. I kveldens program skal vi få se de fire beste amatøropptakene. Det er følgende: \"Ulv i Løten\", \"Kaos på orreleken\", \"Ørn tar tiur\" og \"Elg blir påkjørt\". Vinneren blir belønnet med friluftsutstyr.
Programmet inneholder også et maritimt
innslag. En ny stor fare for den norske hummeren har dukket opp. Noen har i tankeløshet innført kanadisk hummer i våre fjorder. Kanadisk hummer smaker ikke så godt som den norske, men den formerer seg raskere. Forskerne er bekymret.

NRK1 torsdag kl 19.35

Programledere: Kari Toft og Trond Berg
Pressekontakt: Anne- Marie Astad, tlf 23 04 98 41