Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 27. mai 2009 kl 23.15 Slik er mødre

Hjelp, jeg skal bli mor!

Søte når de sover… Danske kvinneprofiler tar et oppgjør med det idylliserende bildet av morslykke i serien
Søte når de sover… Danske kvinneprofiler tar et oppgjør med det idylliserende bildet av morslykke i serien "Slik er mødre". (Illustrasjonsfoto/NRK)
Et knippe kjente danske kvinner forteller om hvordan det er å bli mor i serien "Slik er mødre". Det handler ikke bare om søt forventning og grenseløs lykke, men like mye om usikkerhet, sinne, dårlig samvittighet og frustrasjoner.

Kort sagt - alle de motstridende følelsene som kan være forbundet med det å bli mor.

Selvironi
Med stor selvironi, livskunnskap og morsomme anekdoter forteller markante kvinneprofiler i Danmark om sitt livs største eventyr – å få et barn. Resultatet er blitt et rørende og lærerikt portrett av en ny generasjon kvinner, som prøver å finne seg til rette i rollen som mor.

Gjennom seks episoder gir serien et innblikk i mødrenes opp- og nedturer. Det handler om å gå gravid, om selve fødselen og livet som nybakt mor. Om å forene arbeidsliv med morsrollen, om tidsklemma, parforhold, skilsmisse, om å være alene med barn og om å oppdra barn. En av de medvirkende forteller om sine opplevelser som enslig adoptant.

Hvert program går kronologisk fram, slik at avsnitt 1 begynner med de første overveielser om å sette barn til verden, mens det siste handler om det øyeblikket da man må innse at barna er blitt store nok til å ta vare på seg selv.

Usikkerhet og frykt
"Slik er mødre" tar et oppgjør med en rekke myter, blant annet om den søte ventetiden. Flere av kvinnene forteller at de følte seg hysteriske, stygge og plaget av dårlig samvittighet for stort og smått. Og når man omsider har begynt å forsone seg med tanken på å bli mor, dukker gledens følgesvenn – nemlig frykten opp. Gleder jeg meg nok? Blir jeg en god mor? Gjør jeg det "riktig"?

Blant de medvirkende i serien er "Nynne"-forfatteren Lotte Thorsen, skuespilleren Anne Louise Hassing (Ida i "Krøniken"), redaktør Tine Götzsche, livsstileksperten Christine Feldthaus og regissøren Hella Joof.

Serien ble vist på dansk tv (DR2) på nyåret 2008.

Dansk dokumentarserie (2008)
Originaltittel: Sådan er mødre
Produksjon: Achtung Film
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Les mer