Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 1. juni 2004 kl 17.15 Eldrebølgen

Barndomsminner

Biggen er spent på om det finnes noen spor etter morens hans. (Foto: Annelise Jackbo)
Biggen er spent på om det finnes noen spor etter morens hans. (Foto: Annelise Jackbo)
Biggen har fått hjelp av NRK-teamet til å prøve og spore opp moren sin. I dagens program får vi se at han får brev fra Riksarkivet, som har nyheter om familien.

Lever moren fortsatt, eller er det noe annet Riksarkivet har funnet fram til? Kanskje kan det være gravstedet hennes eller noe ukjent familie? Biggen er naturlig nok spent på hva brevet inneholder.

Idet det blir snakk om familie, forteller Henry en vond historie fra sin barndom. Han mener han heldigvis har klart å snu det til noe positivt.

Turid er tilbake fra sin Oslo-tur, og da er hun raskt på plass på røykerommet. Her avslører noen av deltakerne et imponerende repertoar av gamle kommunistsanger.

Om serien
Tirsdager, onsdager, torsdager og lørdager fram til sommeren blir det gjensyn med med våre venner i Eldrebølgen. De er til sammen 12 personer i alderen 62-74 år (i 2003). Alle har store ressurser. Og alle har en drøm de vil realisere.

Personene skal leve sammen i 10 uker på Solhov folkehøgskole, og må bli enige seg imellom om hvordan de skal organisere samlivet i denne perioden. Deres oppgave er å sette opp en teater/revy/cabaret-forestilling hvor de bestemmer alt selv. De skal sy kostymer, skrive manus, spille musikken og ha regien. Hele tiden følges de av NRK.

Programmene presenteres av Sven Nordin, som også er deltakernes teaterfaglige rådgiver. Og i løpet av tiden de tilbringer på Solhov Folkehøgskole, får de også besøk av flere andre norske komikere, skuespillere og gode hjelpere som seerne får møte i løpet av serien.

Da serien ble sendt første gang på NRK1 i fjor, fulgte gjennomsnittlig over 750 000 seere "Biggen", "Kri", Eva og resten av gjengen.


NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsserie i samarbeid med Dinamo Story
Programleder: Sven Nordin
Prosjektleder: Morten Johansen
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36LENKER
  • www.nrk.no/eldrebolgen