Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 torsdag 20. mars 2008 kl 20.55 Landeplage: Nei, så tjukk du har blitt

Fet landeplage

Ravi i midten, flankert av Ole Ivars-karene Tore Halvorsen og William Kristoffersen, tar for seg landeplagen
Ravi i midten, flankert av Ole Ivars-karene Tore Halvorsen og William Kristoffersen, tar for seg landeplagen "Nei, så tjukk du har blitt". (Foto: Dinamo Story)
«Nei, så tjukk du har blitt» ble gitt ut i 1999, og er det definitive høydepunktet for Ole Ivars’ karriere som har vart i snart 50 år. Hva er grunnen til at denne låten er blitt en landeplage? spør Ravi i kveld.

«Nei, så tjukk du har blitt» ble gitt ut i 1999, og suksess-låta bidro til at albumet den ble utgitt på, solgte 320000 eksemplarer. «Nei, så tjukk du har blitt» er den mest kjente låten i danseband-sjangeren, både innenfor og utenfor en menighet som teller en million mennesker.

Men hvorfor slipper ikke «Nei, så tjukk du har blitt» taket i oss? Er det fordi vokalen til Tore er så bra? Er det på grunn av det fengende saxofon-spillet? Er det fordi teksten er selvironisk? Eller er det fordi den representerer grasrotas opprør mot slankehysteri og jakten på et perfekte ytre?

Under jakten for å finne svar, oppsøker Ravi bl a William Kristoffersen og Tore Halvorsen, Kari Jaquesson (Fitness-pioner), Wolfgang Plagge (klassisk komponist og pianist) og Per Fugelli (Sosialmedisiner).

Om "Landeplage"
Ravi er tilbake med åtte kjente og kjære melodier i andre sesong av "Landeplage", og han undersøker hva det er som gjør at noen låter aldri dør, men får stadig nye lyttere i generasjon etter generasjon.

Underholdningsserien "Landeplage" gir innblikk i historiene rundt låter som har levd i årevis som store norske hitlåter. Ravi møter bakmenn og frontfigurer, og forteller på finurlig vis hvordan låtene har kunnet leve.

Låtene i vårens utgave av "Landeplage" er "Kjærlighet" med Sissel Kyrkjebø, "La det Swinge" med Bobbysocks, "Nei, så tjukk du har blitt" med Ole Ivars, "Sunday People" med The Monroes, "Eg ser" med Bjørn Eidsvåg, "Noen ganger er det all right" med Odd Børretzen & Lars Martin Myhre, "Livet er for kjipt" med Lars Kilevold og "Jenter" med DiDerre.


Underholdningsdokumentar produsert av Dinamo Story for NRK Underholdning
Programleder: Ravi
Regi og manus: Truels Zeiner-Henriksen
Prosjektleder NRK: Jo Raknes
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, 23 04 40 79 / 911 64 716
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no
Blir også sendt torsdag (NRK3).