Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 30. juli 2008 kl 23.15 Hva skjedde med Emily?

Eksamensfeiring og død

Politietterforskerne Roisin Connor (Victoria Smurfit) og Michael Walker (David Hayman). (Foto: Minotaur International Ltd.)
Politietterforskerne Roisin Connor (Victoria Smurfit) og Michael Walker (David Hayman). (Foto: Minotaur International Ltd.)
Emily Harrogate har vært ute på klubb-livet hele kvelden. Sammen med vennene har hun feiret sine utmerkede eksamensresultater. Hun blir funnet i hjemmet om morgenen – død. En ny sak for London-etterforskerne Walker og Connor.

Foreldrene er i sjokk og bærer Emily inn i stuen. Moren som er ekstremt opptatt av renslighet, vasker straks alle jordflekker og annet vekk fra gulvteppet som Emily lå på da hun ble funnet.

Politietterforsker Roisin Connor får først saken, men henvender seg straks til kollegaen Michael Walker om hjelp. Alle innser at etterforskningen blir vanskelig og utfordrende.

Familiemiddag
Foreldrene til Emily viser seg å ha vært i sent middagsselskap hos Emilys bestemor den aktuelle kvelden da det ulykksalige hendte. En nøye gjennomgang av hendelsesforløpet avslører at i løpet av kvelden forlot herr Harrogate (Emilys far) selskapet og kjørte til sitt kontor. En kvinnelig ansatt som arbeidet overtid, kan bekrefte at så er riktig.

Men James Harrogate (Emilys tenåringsbror) som fulgte med sin far, roter når han forsøker å stadfeste nøyaktig hvor faren kjørte denne kvelden.

Øyenvitnet
Omsider dukker et øyenvitne opp. Vitnet skal ha sett Emily den aktuelle kvelden sammen med en guttevenn. Den unge mannen viser seg å være en elektriker som familien Harrogate aldri har hørt om.

Indisiene begynner å peke i en bestemt retning da elektrikerens blodflekkete klær blir funnet i en park. Men kan han være morderen? Politietterforsker Connor nærer sterk tvil.

Serien er sendt tidligere.

Britisk krimserie (2004)
Originaltittel: Trial & Retribution, serie 9, The sins of the father
Produsert av: Minotaur International Ltd.
Med: Med David Hayman, Victoria Smurfit, Sarah Ozeke, N'Deaye Ba, Kate Buffery og Dorian Lough.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no