Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 10. oktober 2008 kl 01.05 Berserk til Valhall

Mot nye mål

Kaptein Jarle Andhøy og mannskapet om bord på Berserk fortsetter ferden. (Foto: wildvikings.com)
Kaptein Jarle Andhøy og mannskapet om bord på Berserk fortsetter ferden. (Foto: wildvikings.com)
Med en ildsten fra Kaupang setter Berserk kursen mot et gammelt kloster i Kvitsjøen. Her skal ildstenen overleveres som gave.

Med vennskapsgaven fra Kaupang setter Berserk kursen mot Nordkalottens Taj Mahal i Kvitsjøen. Klosteret var tidligere pomorenes handelssenter og ivaretar mer enn 600 år gamle tradisjoner.

Men vil ildstenen bli tatt godt imot som gave? Munkeklosteret bærer på en dyster hemmelighet som gjør det vanskelig å overrekke en gave fra vikingenes hedenske tidsalder.

Om serien
Kaptein Jarle Andhøy og Alex Rosén er i gang med en ny seilas om bord i Berserk. Denne gangen går turen til Russland, Sverige og England. Med på ferden er også amerikaneren David Mercy og den tamilske samen Espen Tarberg.

I "Berserk til Valhall" vil mannskapet knytte vennskapsbånd med Russland. Den nye serien har et klart dokumentarpreg, og Jarle Andhøy og Alex Rosén med mannskap vil fremstå som "vår tids nye oppdagere". I serien er det også lagt inn spennende arkivklipp fra historien som berører Norge og Russland.

Programmet er sendt tidligere.

Samproduksjon mellom wildvikings.com og NRK (2005)
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 99 18/988 588 80,
LENKER
  • Les mer: