Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 3. desember 2006 kl 21.15 Hovedscenen: Oslo Strykekvartett

Fra "Beethovenkoden"

Oslo Strykekvartett gjennomførte nylig
Oslo Strykekvartett gjennomførte nylig "Beethovenkoden" på en rekke konsertarenaer i hovedstaden. (Foto: I. Sonstad)
Oslo Strykekvartett viste nylig igjen sitt format i en to uker lang Beethoven-satsing med samtlige av komponistens kvartetter for strykere på plakaten. "Hovedscenen" byr på Beethovens Strykekvartett i F-moll (op. 95), den såkalte "Quartetto serioso".

Inge Lotsberg (fiolin), Per Kristian Skalstad (fiolin), Are Sandbakken (bratsj) og Øystein Sonstad (cello) har nettopp denne merkelige samstemmigheten som gjør god kammermusikk til noe helt spesielt. Samtidig er satsingen en 15-årsmarkering av deres samarbeid.

"Beethovenkoden" som kvartetten har kalt konsertserien, er en begivenhet i norsk musikkliv. Så vidt vites, gjør ingen andre her i landet dem dette etter.

Opptaket er gjort i kjelleren på Chateau Neuf (Oslo).

Lightfoot og León
"Hovedscenen" gir til gode nok en av koreografene Paul Lightfoot og Sol Leóns numre fra deres forestilling på Den Norske Opera i fjor. "Shangri-La" er med musikk av José Padilla/Nikolay Rimsky-Korsakov, framført av Den Norske Operas orkester. Og med Nasjonalballetten i full utfoldelse (Lisa Nielsen, Solange Melo, Maiko Nishino, Eugenie Skilnand, Christine Thomassen, Kari Freyr Bjørnsson, Kaloyan Boyadjiev, Kristian Støvind, Dirk Weyershausen og Maris Sveilis).

Forestillingene til Lightfoot og Léon gikk for fulle hus. De som kom lot seg begeistre, og Lightfoot og León vil igjen gjeste Den Norske Opera på nyåret 2007.

Egenprodusert musikkprogram fra NRK Kultur (2006)
Programleder: Arild Erikstad
Prosjektleder: Anne Røthing
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no