Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 23. mai 2002 kl 20.00 Til Märtha og Ari

Bryllupsshow i Olavshallen

Kåre Conradi er konferansier i Olavshallen. (Foto: Catherine Shakespeare Lane)
Kåre Conradi er konferansier i Olavshallen. (Foto: Catherine Shakespeare Lane)
Trondheim kommunes bryllupsgave til prinsesse Märtha og Ari Behn er en festforestilling der norske toppartister opptrer for kongelige gjester og vanlige publikummere. Billettene ble tidlig revet bort, men på NRK1 kan du få med deg hele konserten.

Skuespilleren Kåre Conradi, Ari Behns forlover, er konferansier under kveldens varieté. En perlerekke av artister vil underholde det feststemte publikummet med kongefamilien i spissen. Arrangementet starter kl. 18.00, mens NRKs sending går to timer seinere.

Forestillingen byr på både pop og rock, klassisk musikk, teater- og danseinnslag og humor. Rundt 90 aktører skal på scenen i løpet av de åtti minuttene konserten varer, blant dem Sondre Lerche, Morten Abel, Randi Stene og Trondheimssolistene. Programmet skal også inneholde en overraskelse som holdes hemmelig til siste øyeblikk.

Samtlige medvirkende er norske, med unntak av den irske soulsangeren Andrew Strong, kjent som vokalisten i suksessfilmen ”The Commitments”, og det sørafrikanske rytmebandet ”Woman Unite”.

Gjestene
Brudeparet, den norske kongefamilien og utenlandske kongelige gjester vil være til stede i Olavshallen, sammen med rundt tusen gjester invitert av Slottet, regjeringen og Trondheim kommune. I tillegg er 350 billetter lagt ut for salg.

Etter konserten skal de offisielle gjestene begi seg til Royal Garden Hotel, der regjeringen holder mottakelse for prinsesse Märtha Louise og Ari Behn. For de kongelige avsluttes kvelden med en middag i Stiftsgården.

Medvirkende
- Kåre Conradi (30) fra Nesøya i Asker er en av våre mest framgangsrike mannlige skuespillere. Han er utdannet ved Teaterhøgskolen og London Academy of Music and Dramatic Art, og har bl.a. vært ansatt ved Nationaltheatret og Trøndelag Teater: Som medlem av Torshovgruppa har han hatt suksess i flere forestillinger, deriblant ”Stones in his pockets”. Fra fjernsynsskjermen er han kjent som Kjetil i serien ”Hotel Oslo” og som Welhaven i serien ”I romantisk tid”.

- Travellin’ Strawberries og skuespillerne Hallbjørn Rønning, Jon Yngvar Fearnley og Erik Ulfsby framfører et innslag fra forestillingen "Comedian Harmonists", som nylig hadde premiere på Trøndelag teater. Stykket handler om en tysk gruppe som produserte slagere på løpende bånd i 1930-åra.

- Trioen Flukt er en ny og plateaktuell gruppe fra Trondheim. De spiller norsk folkemusikk i heftig og moderne arrangement, og opptrer i kveld sammen med den unge jazzsangeren Heidi Skjerve.

- Holmberg Dance Ensemble består av åtte kvinnelige og fire mannlige unge dansere fra et av Trondheims fremste dansekompanier. De skal framføre et innslag koreografert av Jane Ogley Holmberg.

- Andrew Strong ble brått verdensberømt i 1991, da han som 17-åring spilte vokalisten i bandet “The Commitments” i filmen med samme navn. Soundtracket til filmen, som bestod av klassiske soullåter, solgte i over ti millioner eksemplarer. I vår er han kommet ut med en ny CD, ”Gypsy's Kiss”.

- Sangartisten Ingvil Barkve er vokst opp i Qatar og bosatt i Trondheim. Hun har hatt hovedroller i musikalene ”A Chorus Line” i Oslo og ”Rent” og ”Jesus Christ Superstar” ved Trøndelag Teater. Ingvil er aktuell med en ny CD nå i mai og satser på en karriere som soloartist.

Morten Abel. (Foto: Per Heimly)
Morten Abel. (Foto: Per Heimly)
- Morten Abel kan trygt kalle seg Norges popstjerne nummer 1. Han setter salgsrekorder på både plate- og konsertmarkedet, og er respektert og anerkjent av en samlet norsk kritikerstand. I fjor ble han årets bestselgende norske artist med albumet ”I'll Come Back And Love You Forever", og han ble tildelt tre trofeer under årets Spellemannpris. Han stiller med sitt eget band i Olavshallen.

- Mambo Compañeros er et storsvingende salsaband med base i Trondheim. Musikken deres er basert på rytmer fra Cuba og Latin-Amerika, med hovedvekt på dansemusikk. I løpet av sin seks år lange karriere har de vært på turneer landet rundt. Høsten 1998 var de husband i NRKs lørdagsunderholdning ”Ja vi elsker” med Tore Strømøy.

- Randi Stene fra Byneset i Trondheim er Norges store stjerne på verdens operascener. Hun er i dag bosatt utenfor København, der hun synger fast ved Den Kongelige Opera. Dessuten er hun gjestesolist ved store operascener i USA, Tyskland, Frankrike og Italia.

- Sidsel Walstad er harpist fra Trondheim, nå bosatt i Oslo, hvor hun er fast ansatt ved Den norske Opera. Hun er en etterspurt harpist og var nylig på turné med Oslo Filharmoniske Orkester. Sidsel har fått bygget en elektrisk harpe, som gir hennes instrument enda større spennvidde.

Sondre Lerche. (Foto: Bjørn Eivind Årtun/Virgin Records)
Sondre Lerche. (Foto: Bjørn Eivind Årtun/Virgin Records)
- Den 19-årige popkometen Sondre Lerche, som åpner bryllupsfesten med en konsert på Torvet onsdag 22. mai, opptrer for brudeparet sammen med sitt eget band. Nylig ble han tildelt Spellemannprisen som Årets nykommer. I juni skal han varme opp for a-ha på Ullevål stadion, og han skal også opptre under sommerens Roskilde-festival.

Women Unite.
Women Unite.
- The Brazz Brothers stiller i varieteen med en urframføring av sitt nyeste verdensmusikk-samarbeidsprosjekt. Her spiller de seks sunnmøringene sammen med seks unge kvinner fra Sør-Afrika. Bandet Women Unite trakterer tenormarimba, bassmarimba og trommer, foruten å synge og danse til sør-afrikanske rytmer.

- Kammerorkestret TrondheimSolistene har oppnådd internasjonalt renommé de siste årene og har gjort stor suksess på turneer i Europa, USA, Japan og Brasil. Blant annet har de turnert med fiolinisten Anne Sophie Mutter, et samarbeid som også har resultert i CD-innspillingen av Vivaldis ”De fire årstider”.

Festforestilling i Olavshallen
Blir også sendt lørdag 25. mai kl 11.40 (NRK1)
Produsent og kunstnerisk ansvarlig: Søren Hjorth
Tv-regi: John Andreassen
Prosjektleder NRK: Ida Simonsen
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99