Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 14. november 1999 kl 21.45 Kvinna i det låste rommet

Kvinna i det låste rommet (t)

NRK1 søndag 14. november kl 21.45
Kvinna i det låste rommet (3:3)

Linnea sjekker opp Axels bror

Jan Sterner er myrdet, og Linnea og Axel er skyldige. Linnea flytter ut av leiligheten og klarer ved en tilfeldighet å snike seg til en annen jentes hybel, klær og sminke. Hun later som om hun bor der. Nå er neste skritt å komme seg inn i Axels liv igjen.
Linnea (Lena Mossegård) sjekker ganske enkelt opp Axels (Rolf Lassgård) bror Jens (Tomas Köhler). Jens har vanligvis ikke draget på damer, og når den søte, tilsynelatende uskyldige Linnea viser interesse for ham, er han et lett offer. Han inviterer henne med på en hagefest hvor Axel er. Axel på sin side har endelig forstått at Linnea er i sterk psykisk ubalanse, og får sjokk når han skjønner at hun er på vei inn i livet hans igjen.

Jens blir mistenkt
Samtidig er politiet på sporet, og de har mistanke både til Linnea og Axel. Et ras av hendelser fører imidlertid til at Jens, som slett ikke har rent rulleblad, til slutt kommer i politiets søkelys. Linnea og Jens blir tatt på fersken i leiligheten Linnea har \"flyttet\" inn i. Mens Jens klarer å flykte ut av vinduet, blir Linnea pågrepet og raskt avslørt som jenta som bodde i leiligheten hvor Jan Sterner ble myrdet. Dessuten ser politiet av gamle papirer at hun lider av en paranoid personlighetsforstyrrelse.
Spørsmålet er om det er Axel eller Jens som er medskyldig i mordet. Tar Axel på seg skylden for å beskytte lillebroren sin igjen? Og hvorfor bærer Jens ringen til den avdøde Jan Sterner?

I rollene:
Axel-Rolf Lassgård
Linna-Lena Mossegård
Jens-Tomas Köhler
Mona-Bergljot Arnadottir

NRK1 søndag kl. 21.45

Bilde (via Scanpix/Internett)
Axel (Rolf Lassgård) får alvorlige problemer når broren Jens blir anklaget for mordet han selv er medskyldig i. (Foto: SVT)

Nordisk samproduksjon i 3 deler
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56