Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 17. juni 2004 kl 19.30 Med sjel og særpreg: Bokby-byggerne

Bokby-byggerne

Marit Orheim Mauritzen er bokbyentusiast!
Marit Orheim Mauritzen er bokbyentusiast!
Programmet "Bokby-byggerne" danner et nytt kapitel i serien "Med sjel og særpreg". Andreas Lunnan og Sverre Krüger lar oss møte de to bokby-gründerne Richard Booth og Marit Orheim Mauritzen som driver sin noe spesielle litterære virksomhet under temmelig forskjellige omstendigheter, men som likevel har mye til felles.

Richard Booth var først ute. Allerede i 1961 etablerte han en bokby i Wales. En mannsalder senere – i 1995 – slo idéen rot i Norge, da Marit Orheim Mauritzen med venner bestemte seg for å gjøre Mundal-grenda i Fjærland i Sogn til den norske bokbyen. Her fantes mange ledige lokaler, og på ganske kort tid ble tidligere bankbygg, fryseri, postkontor, fjøs og venterom forvandlet til salgs- og utstillingslokaler for brukte bøker. Ved sesongstart nå i 2004 består bokbeholdningen av ca. 200.000 bind, og enda større vil tilbudet bli i løpet av de nærmeste år.

- Vårt motto for omsetning av brukte bøker er kort og lettfattelig, understreker Marit Orheim Mauritzen. - Enhver bok har en venn et eller annet sted – for oss gjelder det å få koblet dem sammen.

Interessen for bokby-prosjektet i Mundal har vært stigende gjennom alle år, noe som har plassert Fjærland både grundig og solid på det vestlandske turistkartet.

Produsert for NRK1 av Program Riks, Trondheim
Programansvarlige: Andreas Lunnan og Sverre Krüger
Presse: Erik Bull mobil: 99599760