Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 11. september 2003 kl 21.05 Niern: Niern: Lost in Space

Familien Robinson i rommet

Familien Robinson får store vanskeligheter på turen ut i verdensrommet.
Familien Robinson får store vanskeligheter på turen ut i verdensrommet.
Fremtiden er her, men den ser ikke lys ut. Mennesket er i ferd med å ødelegge miljøet for alltid og gjøre Jorden ubeboelig. Takk og lov at vi har familien Robinson. Mor, far og tre lynende intelligente barn får i oppdrag å legge ut på ekspedisjon for å finne levelige planeter i verdensrommet, og gi menneskeheten nytt håp.

Den motvillige macho-kapteinen Don West (Matt LeBlanc) skal føre vitenskapsfamilien trygt frem og tilbake om bord på romskipet Jupiter 2. Oppskytningen går perfekt, og familien Robinson går i dvale for å våkne opp ti år etter – langt der ute. Men de får ingen Tornerosesøvn. Den ondskapsfulle sabotøren dr. Zachary Smith (Gary Oldman) har gjemt seg om bord. Snart går datamaskinene amok og familien er i livsfare.

Sammen med kapteinen klarer de med nød og neppe å overmanne dr. Smith og får skipet under kontroll. Men det er for sent – de er langt ute av kurs i en fjern, ukjent del av kosmos. Nå må de forene intelligens, mot og kraft for å finne veien hjem. Men dr. Smith har ikke gitt opp, og fiendtlige romvesener truer familien på livet. Skal de virkelig bli borte i rommet for alltid?

Tv-serien
Filmen "Lost in Space" er tro mot opprinnelsen: tv-serien som ble en stor suksess for CBS i perioden 1965-68. Det var den legendariske produsenten Irwin Allen som skapte serien i håp om å følge opp suksessen med "Voyage to the Bottom of the Sea". Handlingen i "Lost in Space" var lagt til 1997, og fulgte familien Robinson på eventyr i rommet etter at de ble plukket ut blant millioner av frivillige. Science-fiction-serien med hjertelag tapte til slutt seerkampen mot ABCs "Batman".

Tv-serien lever imidlertid videre i Hollywoods oppdaterte storsatsing. Skuespillerne fra serien har fått viktige biroller i filmen. Slik hyller produsentene de som gjorde filmversjonen mulig.

Amerikansk spillefilm fra 1998
Originaltittel: "Lost in Space"
Regi: Stephen Hopkins
I rollene: William Hurt, Gary Oldman, Matt LeBlanc, Heather Graham og Mimi Rogers
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83