Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 10. mars 2009 kl 23.05 Forestillinger

Parløp ved veis ende

Jens (Jesper Christensen) har drevet teatret sammen med Marko i femten år. Nå tyder mye på at samarbeidet går mot slutten. (Foto: Per Arnesen, DR)
Jens (Jesper Christensen) har drevet teatret sammen med Marko i femten år. Nå tyder mye på at samarbeidet går mot slutten. (Foto: Per Arnesen, DR)
Teaterdirektøren Jens er hovedpersonen i den nest siste episoden av "Forestillinger". Han har vært instruktøren Markos nærmeste støttespiller og venn gjennom mange år. Men nå tyder mye på at samarbeidet går mot slutten.

Jens og Marko møtte hverandre på teaterskolen, der Jens var teknikklærer og Marko skuespillerelev. Marko hadde masse nyskapende ideer om teaterdrift, og det endte med at Jens sa opp jobben for å starte Sortedamsteatret sammen med ham.

Etter femten års partnerskap som teaterledere har Marko og Jens begynt å gli mer og mer fra hverandre. Kona til Jens, Tine, mener at Marko nå undertrykker og begrenser Jens, og hun mener bestemt at han kan driver det vidt uten Marko. Det ender med at Jens lar seg overbevise og begynner å snuse på andre muligheter.

Om serien
Teaterprøvene på en Shakespeare-forestilling danner rammen for denne danske dramaserien, som skildrer den samme historien sett fra seks mennesker ståsted. Per Flys serie ble genierklært av anmelderne i dansk presse, og blant annet omtalt som "det beste siden Matador".

Handlingen er sentrert rundt den karismatiske teaterinstruktøren Marko (Dejan Cukic), som leder prøvene på Shakespeares erotiske epos "Venus og Adonis". En rekke av hans nærmeste har roller i stykket, og vi får ta del i hvordan han har formet hver enkelt av dem. Samtidig forsøker den samlede historien å avdekke en slags sannhet om Marko.

Hvert avsnitt av serien har sin egen, selvstendige hovedkarakter. Første episode dreier seg om den unge skuespilleren Jakob (Mads Wille), som innleder et forhold til Markos samboer Tanja (Sonja Richter), hovedpersonen i del 2.

Hovedskikkelsen i episode 3 er Katrin (Sara Hjort Ditlevsen), Markos 17 år gamle datter, men hennes mor Eva, spilt av svenske Pernilla August, er den sentrale i del 4.

Episode 5 handler om teaterdirektøren Jens (Jesper Christensen), Markos mangeårige kollega og venn, mens seriens nøkkelperson Marko selv overtar scenen helt i 6. og siste del.

Serien er sendt tidligere.

Dansk dramaserie i 6 deler
Originaltittel: Forestillinger
Produksjon: Danmarks Radio
Av Per Fly
Med Mads Wille, Sonja Richter, Sara Hjort Ditlevsen, Pernilla August, Jesper Christensen og Dejan Cukic
Pressekontakt/programinformasjon:Helene Amlie,23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice info@nrk.no, tlf 815 65 900