Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 12. desember 2009 kl 00.20 Nattkino: Laws of Attraction

Romantikk mellom lovens armer

Èn ting er å gifte seg, mener Daniel (Pierce Brosnan ) og Audrey (Julianne Moore) – noe helt annet er å huske at man har gjort det…  (Foto: Deep River Productions)
Èn ting er å gifte seg, mener Daniel (Pierce Brosnan ) og Audrey (Julianne Moore) – noe helt annet er å huske at man har gjort det… (Foto: Deep River Productions)
De to profilerte skilsmisseadvokatene Daniel Rafferty og Audrey Woods har sett kjærligheten havarere på så mange forskjellige måter at de aldri i livet kan forestille seg et lykkelig ekteskap for egen del. Hvordan i all verden skal det kunne gå bra med kjærligheten som oppstår dem imellom?

Audrey og Daniel er begge stjerner på sitt felt, men de utgjør en klassisk studie i motsetninger. Hun praktiserer loven til den minste bokstav, overlater intet til tilfeldighetene, mens han vinner sakene sine med store porsjoner flaks og fleksibilitet, samt en noe uvøren stil.

En dag møtes de på hver sin side i en stygg skilsmissesak, en skittentøyvask med to kjendiser, Thorne og Serena Jamison, som foregår i full offentlighet. Sentralt i forhandlingene er et slott i Irland som begge vil ha kloa i.

Søt musikk…
Følgelig må Audrey og Daniel reise til Irland på jakt etter vitneutsagn, og der begynner de motvillig å utvikle følelser for hverandre, følelser ingen av dem er i stand til å kontrollere, spesielt ikke når de havner på en svært romantisk bondefestival. Etter en ellevill natt med festing og fart våkner de dagen etter som mann og kone.

Vel tilbake i New York må de fortsette på hver sin side i den pågående rettssaken, og nå kan man trygt si at forutsetningene for begges håndtering av saken er snudd solid på hodet. Ingen av dem kan huske at de giftet seg, og de er alt annet enn fornøyde. Men i dette tilfellet er kanskje det å gifte seg virkelig det første, store steget man må ta for å bli forelsket?

Sendt tidligere.

Amerikansk romantisk komedie (2004)
Originaltittel: "Laws of Attraction"
Med Pierce Brosnan (Daniel Rafferty), Julianne Moore (Audrey Woods), Parker Posey (Serena Jamison) og Michael Sheen (Thorne Jamison)
Regi: Peter Howitt
Kontaktperson: Hilde Ljøen, tlf: 23 04 72 36 / 95 70 11 47
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no