Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 7. februar 2005 kl 19.25 Sorte orm

Motvillig bispekandidat

Sorte orm står i fare for å bli utnevnt til erkebiskop av Canterbury, et embete som har vist seg svært helseskadelig. (Foto: BBC)
Sorte orm står i fare for å bli utnevnt til erkebiskop av Canterbury, et embete som har vist seg svært helseskadelig. (Foto: BBC)
Etter at kongen har myrdet de tre siste erkebiskopene av Canterbury, er Sorte orm forståelig nok litt engstelig når han blir utpekt som den neste kandidaten til embetet.

Sorte orm er fast bestemt på å ikke bli den fjerde biskopen som omkommer i en bisarr "ulykke". Han forsøker derfor å overtale en rik adelsmann til å donere store landområder til kongen, i et forsøk på å rette kongens blodige oppmerksomhet et annet sted. Men har Sorte orm vært snarrådig nok?

Om serien
Det er ikke riddermentalitet og høviskhet som står i fremste rekke for Svarte orm. Hans fremste karakteristika er renkespill, unnasluntring og feighet. Men man kan jo komme langt med den slags, også.

Seriene om Sorte orm etablerte for alvor Rowan Atkinson som en av de største britiske komikerne. Sorte orm ble tatt godt imot av både presse og publikum, og serien ble solgt til mange land. Atkinson lagde i alt 24 episoder fordelt på fire sesonger, og vi følger Sorte orm og hans kompanjonger i forskjellige tidsepoker fra 1485-1917. Første sesong foregår i perioden like etter kong Richard III.


Innkjøpt engelsk humorserie (1983)
Originaltittel: The Black Adder
Episodetittel: The Archbishop
Produsert av BBC Worldwide
I de viktigste rollene: Rowan Atkinson (The Black Adder), Tony Robinson (Baldrick), Robert East (prins Harry - prinsen av Wales), Tim McInnerny (Lord Percy – hertug av Northumberland), Peter Cook (Richard III), Brian Blessed (kong Richard IV), Elspet Gray (dronningen).
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup23 04 98 41 (92 01 55 79),