Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 10. mai 2013 kl 20.05 Brasil med Michael Palin

Rio - samba og slum


I denne episoden skal Michael Palin blant annet utforske gruvene i delstaten Minas Gerais, som er kilden til Brasils store mineralrikdom. Han besøker også millionbyen Rio de Janeiro, som er vertsby for OL i 2016.

Palin ser nærmere på hvordan Brasils nyvunne mineralrikdom påvirker livene til både den fattige og rike befolkningen. Ved gruvene møter han også en engasjert lokalbefolkning som jobber hardt for å ivareta den vakre naturen i området.

Byfornyelse
Rio har ikke bare hatt et renommé som karnevalets og sambaens by. Voldelige og tungt bevæpnede narkotikagjenger kontrollerer de beryktede brakkebyene i slumkvarterene, som utgjør en stor del av byen.

Nå har myndighetene bestemt seg for å bruke deler av Brasils nye rikdom på å finansiere ny infrastruktur og få på plass sosiale programmer. Ambisjonen er at slumområdene skal integreres med resten av byen.

Om serien
Michael Palin har reist verden rundt, men aldri til Brasil. Har Brasil mer å by på enn fotball og karneval?
I denne serien tar han oss gjennom dette enorme landet på størrelse med et kontinent. Gjennom musikken, maten, dansen og religionen jakter han på Brasils puls.

Britisk dokumentarserie (2012)
Originaltittel: Brazil with Michael Palin
Episodetittel: The road to Rio (3:4)
Programleder: Michael Palin
Produksjon: BBC Worldwide
Presseansvarlig: Camilla Sand, mob: 90069807/23047236
TV-seere kan kontakte NRKs Publikumsservice, 815 65 900