Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 24. februar 1999 kl 20.05 U: Filter 2000

U: Filter 2000 (ttv)

NRK2 onsdag 24. februar kl 20.05
U: Filter 2000 (6)

En norsk roadmovie
De fire \"U: Filter\"-reporterne Yngvild, Lasse, Christer og Morten fortsetter i kveld sin endeløse reise i Norge på jakt etter sannheten om livet, tilværelsen og landet Norge. I kveldens sending gjør både Christer og Yngvild et interessant eksperiment i Ørsta og på Lillehammer.
Christer har tatt med seg Shabana, som opprinnelig er pakistansk, til Ørsta. De vil teste ørstingenes toleranse overfor muslimer ved å la dem tro at det skal etableres en moské i bygda. De søker etter et egnet lokale i lokalavisen, og mens Shabana oppsøker offentlige instanser for hjelp og råd, snakker Christer med folk på gata.
Yngvild lager kakelotteri på Lillehammer for å finne ut hvor folks sympati ligger. Hun lar en pensjonist, en innvandrer, en handikappet, to småjenter og seg selv som student selge lodd en halvtime hver, for så å se hvem som fikk solgt mest.

Lasse reiste fra Myre og detektivbyrået med halen mellom beina, og har nå behov for å isolere seg fra samfunnet og andre mennesker. Han får leid ei hytte utenfor Narvik, og det eneste han tar med er en bærbar PC med internett-tilkobling og mobiltelefon. Hans kontakt med omverdenen skal kun være digital, og målet er at han skal få dekket alle sine behov via internett.
Kjæresten til Morten stiller så mange vanskelige spørsmål, synes han. Slik som \"hvorfor elsker du meg?\" Morten synes slike spørsmål er altfor vanskelige å svare på. Som regel ender han opp med å ro seg unna, ved hjelp av for eksempel buddhismen.
NRK2 onsdag kl 20.05

Bilde (ia Scanpix, Data- tv/Internett)
Christer tester ut toleransen i Ørsta. (Foto: Sigve Aspelund).

Egenprodusert musikkprogram
For mer informasjon: Synne Kjelstad, tlf. 23042694\0\0\0\0\0\0\0\0\0