Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 25. mai 2010 kl 23.15 Film: Änglagård

Fanny, Zac og svenske bønder

Zac (Rikard Wolff) og Fanny (Helena Bergström) ankommer den svenske landsbygda på motorsykkel (Foto: Memfis Film & Television)
Zac (Rikard Wolff) og Fanny (Helena Bergström) ankommer den svenske landsbygda på motorsykkel (Foto: Memfis Film & Television)
I den lille svenske landsbyen Yxared har tiden stått stille. En gammel mann, Eric Zander, eier herregården Änglagård med mange mål skog. Det er flere på stedet som gjerne vil overta gården. Men så dukker barnebarnet Fanny opp og krever sin arverett.

Axel Flogfält er en av de ivrigste liebhaberne til Änglagård, og går bare rundt og venter på at Eric skal dø. Axel er en tålmodig mann.

En morgen befinner Axel seg på eiendommen til Eric. Axel legger an for å skyte en kanin, men kulen treffer i stedet ruten i prestens bil. I panikk svinger bilen unna og kolliderer med Erics moped. Den gamle mannen dør.

Ingen slektninger viser seg i begravelsen, inntil den er kommet halvveis. Da dukker to personer opp i kirken, og for landsbybeboerne ser de ut som om kommer fra en annen planet.

Den unge kvinnen Fanny Zander viser seg å være den gamle mannens barnebarn. Axels drøm blir knust, og landsbyen står foran et mareritt.

Sommeren som følger, kaster landsbyen inn i en tilstand av total forvirring. Det moderne Europa og den tradisjonelle svenske landsbygda kolliderer.

"Änglagård" åpner med en forutanelse om død og slutter med en bekreftelse på livet. Det er en film om identitet, samhold og kjærlighet.

Filmen er sendt tidligere

Svensk komedie (1992)
Med Helena Bergström (Fanny), Rikard Wolff (Zac), Sven Wollter (Axel), Tord Peterson (Ivar Pettersson), Ernst Günther (Gottfrid Pettersson), Reine Brynolfsson (presten) og Per Oscarsson (Eric Zander)
Regi: Colin Nutley
Kontaktadresse for presse: Presse , tlf: 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no