Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 30. august 2005 kl 23.05 Politiagentene

Usikker fremtid

Gary Sweet, Rebecca Gibney, Kate Kendall, Peter Phelps og Jacinta Stapleton utgjør den nye gjengen i kommende sesong av Politiagentene (Foto: Beyond Distr.)
Gary Sweet, Rebecca Gibney, Kate Kendall, Peter Phelps og Jacinta Stapleton utgjør den nye gjengen i kommende sesong av Politiagentene (Foto: Beyond Distr.)
Etter at også Ellen "Mac" Mackenzie forsvinner ut av spanergruppa er det bare Angie, Church og Danni igjen. De må alle vurdere sin fremtid, og får samtidig nye viktige samarbeidspartnere å forholde seg til. Det går mot en ny tid for politiagentene.

Det er mye som har forandret seg i den en gang så sammenspleisede gruppen av politiagenter. Seriens sjette sesong starter med rettssaken mot Oscar Stones morder. Peter Church er nøkkelvitne og må kjempe mot den profilerte og anerkjente forsvareren Ingrid Burton (Rebecca Gibney).

Vanskelig sak
Rettssaken blir naturlig nok følelsesladet for kollegene til Oscar Stone. Drapssaken virker i utgangspunktet ukomplisert og opplagt, men morderens forsvarer er uventet sikker på seg selv. Ingrid Burton skaper tvil rundt Stones egentlige dødsårsak, fordi han hadde en tillatelse til at han ikke skulle gjenopplives. Hun åpner dermed for at det ikke dreier seg om mord likevel.

Harris
Samtidig står andre utfordringer i kø for politiagentene. En offiser fra hovedkvarteret, inspektør Luke Harris (Gary Sweet), evaluerer gruppen og skal vurdere dens fremtidige struktur. Det går ikke lang tid før han legger ned hele spanegruppen, og bestemmer at den i stedet skal operere fra hovedkvarteret – med seg selv som ny sjef. Danni, Angie og Church blir nødt til å bestemme seg for om de vil være med videre.

Om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Sterke menn og kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Daniella "Danni" Mayo (Roxane Wilson), har vært single en tid etter å ha hatt et forhold til Peter Church. Ellen "Mac" MacKenzie var leder for spanergruppen helt til hun selv valgte å gå av for å begynne et nytt liv. Oscar Stone (Ian Stenlake) var gruppens klovn, og et geni når det gjaldt å skape nye identiteter – helt til han ble skutt og drept ved å redde livet til Church. Ved seriens sjette sesongstart er det bare Danni, Church og Angie igjen av den opprinnelige gruppen. Nå må de venne seg til en ny sjef og nye samarbeidspartnere.

Programmet er sendt tidligere.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 6)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Peter Phelps, Kate Kendall, Roxane Wilson, Gary Sweet og Rebecca Gibney Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57