Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 27. mars 2000 kl 21.00 Mandagsfilm: Blue in the Face

Mandagsfilm: Blue in the Face (t)


NRK2 mandag 27. mars kl 21.00
Mandagsfilm: Blue in the Face

Mer Harvey Keitel i Brooklyn

En uke etter at NRK2 viste spillefilmsuksessen \"Smoke\" kommer oppfølgeren i kveld. Igjen er det Harvey Keitel som tar oss med til sin tobakksbutikk i Brooklyn, der mennesker møtes og snakker ut om sine høyst ulike livsskjebner.

Det hadde seg nemlig slik at da filmen \"Smoke\" var ferdig innspilt, ville skuespillerne og den øvrige filmstaben knapt gå fra hverandre. Også andre kjente størrelser i filmbransjen var blitt nysgjerrige på dette prosjektet og mente at man straks burde lage en oppfølger.

Som tenkt, så gjort. \"Blue in the Face\" forteller igjen om lokale størrelser som åpner seg for hverandre. Også denne gang er manuset skrevet av en av USAs mest kjente samtidsforfattere, Paul Auster. Wayne Wang har igjen regiansvaret. Hele produksjonen ble gjort i løpet av en snau uke.

For å få et slikt prosjekt gjennom på så kort tid, med et minimalt budsjett, ble skuespillerne tvunget til improvisasjon. Hvordan sluttresultatet ville bli, var det ingen som visste før filmen var ferdig klippet. Det var helt naturlig å gi filmen tittelen Blue in the Face, for skuespillerne snakket og snakket til de ble helt blå i ansiktet.

Kveldens film på NRK2 er en sprudlende, slentrende komedie om vennskap, naboskap og kunsten å fortelle gode historier. Den er også en dyptfølt kjærlighetserklæring til Brooklyn, New York.

NRK2 mandag kl 21.00

Bilde
1. Auggie (Harvey Keitel) driver fremdeles sin tobakksbutikk på et hjørne i Brooklyn.

2. Bli med til Brooklyn igjen, til et miljø som viser at lykken er nærmere enn man ofte tror.

Amerikansk spillefilm fra 1995
Regi: Paul Auster og Wayne Wang
I rollene: Harvey Keitel, Jim Jarmusch, Madonna, Lily Tomlin, Michael J. Fox
Fjernsynets informasjonsavdeling: 23 04 78 46