Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 30. april 2013 kl 00.15 Min idrett: Twintip

En utypisk stjerne på twintip


En ny sesong av serien «Min idrett» er i gang, og først ut er 26 år gamle Andreas Håtveit. Han er en av verdens beste i den spektakulære skiidretten twintip.

Andreas har en høy stjerne i skimiljøet, til tross for at han har valgt å leve et annet liv enn mange av sine konkurrenter. Han er familiefar, avholdsmann og kristen, mens kulturen i skimiljøet er preget av festing, alkohol og sene kvelder. Men livsstilen hans er en av nøklene til den sportslige suksessen.

Oppladning til X Games
Hjemme på eiendommen i Sudndalen i Hallingdal har Andres bygget sin egen skipark. Der har han lagt ned utallige treningstimer. Siden 2007 har han sanket sju medaljer fra X Games, deriblant et gull i Aspen i 2008.

Vi blir med Andreas tilbake til Aspen og vinterens største konkurranse. Under oppkjøringen pådrar han seg en skade som stikker kjepper i hjulene for forberedelsene.

Men Andreas vil gjerne vise at han fortsatt hører hjemme blant de aller beste. Under kvalifiseringen kan det virke som om dommerne ikke er helt på lag.

Om serien
I denne fjerde sesongen av «Min Idrett» blir seerne kjent med de beste utøverne fra idrettene twintip, aking, sitski, taekwondo mønster og undervannsrugby. Vi følger dem på veien mot sesongens viktigste konkurranser.

«Min Idrett» er nominert til Gullruten 2013 i kategorien beste dokumentar- eller faktaserie.

Dokumentarserie fra NRK Sport (2013)
Sesong 4, 5 episoder
Prosjektleder: Jan Fredrik Bjørntvedt
Regi: Anne Rognerud (1:5)
Presseansvarlig: Camilla Sand, mob: 90069807/23047236
TV-seere kan kontakte NRKs Publikumsservice, 815 65 900