Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 26. desember 2007 kl 21.55 Mad Dog og Glory

Umake par

Bill Murray, Uma Thurman og Robert De Niro i storform i komedien
Bill Murray, Uma Thurman og Robert De Niro i storform i komedien "Mad Dog and Glory. Foto: Universal Pictures
En politimann som skulle ønske han var kunstner. En mafiafyr som heller vil være komiker. Et umake par med en vakker kvinne som kommer mellom dem på godt og vondt.

Filmen "Mad Dog and Glory" begynner da Wayne (Robert De Niro), en beskjeden og unnselig politimann, tilfeldigvis redder livet til den mektige gangsteren Frank (Bill Murray) under et butikkran. Frank er ikke en hvemsomhelst slags mafiafyr – han eier en komedieklubb og opptrer der selv.

Frank er også bookmaker og "eier" derfor en ung kvinne ved navn Glory (Uma Thurman), som jobber for å betale tilbake spillegjelden til broren sin. En dag dukker hun opp på trappen til Wayne og forklarer at Frank har gitt henne til ham i en uke som takk for at han reddet livet hans…

Dette er en "gave" Wayne ikke kan ta imot. Han begynner å innse at hele vennskapet til Frank er et stort feilgrep, siden det er umulig å være venner med ham uten å bli dratt inn i Waynes lyssky aktiviteter.

Sendt tidligere.

Amerikansk komedie 1993
Originaltittel: Mad Dog and Glory
Regi: John McNaughton
I rollene: Robert De Niro (Wayne "Mad Dog" Dobie), Uma Thurman (Glory), Frank Milo (Bill Murray), David Caruso (Mike), Kathy Baker (Lee).
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no