Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 13. juli 2004 kl 23.25 Girls' Night

En liten perle med et stort hjerte

Brenda Blethyn (t.v.) og Julia Waltes (t.h.) spiller henholdsvis Dawn og Jackie i filmen
Brenda Blethyn (t.v.) og Julia Waltes (t.h.) spiller henholdsvis Dawn og Jackie i filmen "Girl’s Night".
Jackie og Dawn har to helt forskjellige personligheter. Likevel er de gode venninner. Livet forandrer seg for dem begge da Dawn får vite at hun lider av en uhelbredelig sykdom.

Dawn (Brenda Blethyn) står i stor kontrast til den høyrøstede og mer direkte Jackie (Julia Walters). De to er også svigerinner, og mens Dawn prioriterer sin familie, er Jackie på evig jakt etter noe bedre og ignorerer totalt sin ektemann.

Jackie og Dawn arbeider på samme fabrikk, og i fritiden er de ivrige bingospillere - de deler alltid utbytte. En kveld vinner Dawn den store bingopremien som er på 75 000 dollar. Det er en gedigen sum for fabrikkarbeideren, men også denne gangen vil hun splitte premien i to slik at Jackie får sitt.

Las Vegas
Men om Dawn har hell i spill, så er hennes liv ellers rammet av tragedie: Hun lider av uhelbredelig kreft.

Dawn ønsker ingen behandling som kan trekke sykdomsforløpet i langdrag. Derimot har hun alltid hatt lyst på en tur til spillebyen Las Vegas, og nå sørger Jackie for at drømmen går i oppfyllelse. De er jo holdne damer!

I Las Vegas møter de blant andre Cody (Kris Kristofferson) som er med på å gjøre turen til noe utenom det vanlige.

Dawn har til tross for sin sykdom en indre styrke som Jackie bare kan drømme om, og på turen til Las Vegas lærer de to på få dager mer om hverandre enn de ville ha gjort i løpet av et helt liv.

"Girl’s Night" er en følsom komedie som handler om det å få det beste ut av livet. Den handler om vennskap, kjærlighet og om å leve i nuet. I morgen er det kanskje for sent.

Britisk spillefilm fra 1998
Originaltittel: Girl’s Night
Regi: Nick Hurran
I rollene: Brenda Blethyn, Julie Walters, Kris Kristofferson
Pressekontakt: Hilde Ljøen(tlf. 23 04 72 36)