Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 13. desember 2008 kl 18.30 AF1

Alene på hver sin kant

AF1: Jakob sier at de har en som kan steppe inn og ta Lisas rolle på operaen. Stig sier nei, men Jakob klarer å få med seg Faiza og de andre. (Foto: Ole Kaland, NRK)
AF1: Jakob sier at de har en som kan steppe inn og ta Lisas rolle på operaen. Stig sier nei, men Jakob klarer å få med seg Faiza og de andre. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Ballettgjengen må dra til operaen uten Lisa. Det er dårlig stemning, men Stig prøver å overbevise dem om at det skal gå bra.

På operaen blir Stig likevel stressa, og ballettpedagogen er sint over at de kunne finne på å komme uten hovedrolle-innehaveren Lisa. Jakob sier at de har en som kan steppe inn. Stig er ikke overbevist, men Jakob klarer å få med seg Faiza og de andre.

Kjærlighetssorg
På en annen kant av byen sitter Nabil og er sint på seg selv fordi han har mistet Lisa, og bestemmer seg for å vente på henne utenfor der hun bor. Når hun kommer, plukker han opp noen blomster og løper etter henne. Men Lisa stormer inn, og vil ikke snakke med ham.

Moren til Lisa får besøk av sin nye kollega. Lisa får seg en overraskelse når det viser seg hvem som er sønnen til morens nye kollega…

Sinna på den nye gjengen
Mira er også alene. Hun danser for seg selv mens hun venter på at jentene i den nye gjengen hennes skal komme. Da de endelig dukker opp, har de kledd seg i sexy kostymer. Mira blir sint og ber dem kle på seg; hiphop handler ikke om å kle seg ut. Jentene synes Mira alltid er sur.

Om serien
AF1 er en historie full av musikk og dans, som viser hvordan miljøer som ikke tror de har noe til felles, møter hverandre. Vi følger ballettalentet Lisa, som begynner å bli rastløs. Det er så mange regler i ballett. En ny verden åpner seg når hun får sitt første møte med hiphop. Men det skal raskt vise seg at det finnes minst like mange regler i hiphop som i ballett…

Serien er produsert av NRK, med musikk laget av DJ Nasty Kutt & Ziggy. Tekstene er skrevet av El Axel fra Equicez, og Vibeke Sørlie er koreograf og konsulent.

Egenproduksjon, NRK Super (2008)
Regi: Gisle Halvorsen
Manus: Karianne Lunde
Med Cecilie Nilsson Laursen (Lisa), Kamilla Tell Aronsen (Faiza), Redwan Mohamed (Nabil), Yaseen Asher (Tariq), Noah Løchting Williams (Hac) og Julie Maria Dahl (Mira).
Prosjektleder NRK: Rita Sarnes
Musikk: DJ Nastycut & Ziggy
Raptekster: El Axel
Tekster, R&B: Lydia Johnsen
Konsulent: Vibeke Sørlie
Regiassistent og koreograf: Maria Karlsen
Koreografi og konsulent ballett: Den norske ballettskole
Pressekontakt: Mette K. Skjong, tlf 901 83 838
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no