Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 2. juli 2003 kl 23.50 Advokatene

Liv og død

Raymond Littlefield vedgår å ha hatt et forhold til sin stedatter, men ikke å ha drept henne. Advokat Ellenor Frutt sendes til klinikken med veer etter et komplisert svangerskap.

I saken der Raymond Littlefield står tiltalt for å ha misbrukt og slått i hjel sin stedatter, er nå forsvaret med Bobby Donnell i spissen trengt opp i et hjørne. Ikke bare er Fionas blod funnet på en av hans golfkøller, nå er også sæd funnet i hennes kropp. Og DNA-analysen viser at
den stammer fra Littlefield.

Ellenors prøvelse
Etter et komplisert svangerskap for Ellenor får hun i tillegg en komplisert fødsel. På klinikken finner legen ut at navlestrengen ligger kveilet rundt babyens hals. Legen setter i gang en redningsaksjon for å bringe den ufødte levende til verden, og i rettslokalene får Bobby, Berluti og Rebecca løpende rapport over telefonen.

Plan B
Hele veien gjennom drapssaken mot Raymond Littlefield ruger følgende spørsmål over hele sakskomplekset: Littlefields kone Kate, den dreptes mor, ligger an til å arve et fond pålydende to millioner dollar etter den døde datteren.

Bobby, Berluti og Rebecca blir enige om å iverksette hva de kaller "Plan B", nemlig å lokke Kate Littlefield opp i vitneboksen og anklage henne for mordet på datteren.

Mer om serien
En ny omgang av "Advokatene" (serie 5) sendes ut over våren og sommeren, som før med historier fra rettssalene der mesteparten av handlingen utspiller seg. Bobby Donnell (Dylan MacDermott) og hans dedikerte medarbeidere i det lille advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston forsvarer de tilsynelatende rettsløse i samfunnet – og de rike. Bobby og resten av staben har som målsetting at rettssystemet skal komme alle til gode

Ikke sjelden havner enkelte av sakførerkontorets medarbeidere langt ute på en tynn gren. Klienten de får frikjent i rettssalen, viser seg i neste omgang å utgjøre en reell fare både for dem selv og samfunnet. Eller omvendt, som når den dømte er uskyldig. Problemstillingene skaper moralske dilemmaer, og advokatene må jobbe seg gjennom dem. Serien har høstet stor anseelse, den har vunnet Emmy for beste drama, samt flere amerikanske tv-priser for beste serie. I tillegg har flere av skuespillerne mottatt priser. Den tidligere Boston-advokaten David E. Kelley som er mannen bak serien, står også bak "Ally McBeal" og sykehus-såpen "Chicago Hope".

Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton), den tidligere resepsjonisten i firmaet, har i hemmelighet lest seg til juridikum. Nå er hun tatt inn som partner i firmaet og har kommet seg gjennom det første året som praktiserende advokat. Ny resepsjonist i firmaet er Lucy Hatcher (Marla Sokoloff). En misfornøyd Jimmy Berluti (Michael Badalucco) har sin advokatpraksis hos advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt, men har ennå ikke oppnådd status som partner. Statsadvokat Helen Gamble er (Lara Flynn Boyle) er Bobbys gamle flamme. Selv bifalt hun at han fridde til en av partnerne i firmaet, Lindsay Dole (Kelli Williams), og de to er nå lykkelige foreldre. Foruten Dole består partnerne av Eugene Young (Steve Harris) og Ellenor Frutt (Camryn Manheim).

Amerikansk dramaserie fra 20th Century Fox
Originaltittel: The Practice (Serie 5)
I rollene: Dylan McDermott, Michael Badalucco, Lisa Gay Hamilton, Steve Harris, Camryn Manheim, Marla Sokoloff, Kelli Williams og Lara Flynn Boyle.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57