Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 5. april 2005 kl 19.55 Fra loft og kjeller

Reisekokken datt i iskaldt fjellvann

Kokken Frode Aga fikk en ufrivillig dukkert, men fangsten er det ingenting å si på (Foto: Trond Lillealtern, NRK)
Kokken Frode Aga fikk en ufrivillig dukkert, men fangsten er det ingenting å si på (Foto: Trond Lillealtern, NRK)
Det blir dramatikk når reisekokken Frode Aga detter i vannet under garntrekking i kveldens program. Frode er med for å skaffe teamet mat, og for å tilføre litt humor innimellom alle antikvitetene. Denne gangen skal vi til fjellgården Hoppestul i Luksefjell – 560 meter over havet.

Til gården hører også det fiskerike Ramsvann, og det var liten tvil om at kokken ville sette garn. Det gikk greit nok å få garnet ut, og det ble brukbart med fisk. Programleder Kjell Fuglehaug kan imidlertid love lattervekkende bilder når kokken ender i vannet etter å ha fått opp igjen garnet.

Det er likevel antikviteter og andre spennende samleobjekter som er hovedingrediensene også i denne utgaven av "Fra loft og kjeller". Fjellgården Hoppestul var på 1300-tallet opprinnelig en seter, men på 1800-tallet utviklet det seg til helårs gårdsdrift. De siste 22 årene er det Kari og Harry Dokka som har drevet gården. De har vært flinke til å samle gamle gjenstander som verktøy og husgeråd som er funnet både innomhus og utomhus på gården. Ingenting er blitt kastet, men derimot stuet vekk innerst på låven. – Det var derfor litt av et "skattkammer" vi fant da vi tok til å grave i tingene, sier Kjell Fuglehaug. Han frister også med et eget lite tema om forskjellen på porselen og fajanse.

Auksjon
I kveldens program blir det auksjonert bort en flott, gammel treslede. Opplysninger om auksjonen finnes på NRK Tekst Tv side 528.

Rekordhøye seertall
Programmet "Fra loft og kjeller" som ble sendt forrige tirsdag, 29. mars, kunne notere seerrekord med hele 699.000 seere.


Om serien
I åtte programmer ut over våren skal programleder Kjell Fuglehaug sammen med skraphandler Stine Woxman og reisekokk Frode Aga ta seg inn på loft, låver, i kjellere, uthus og stabbur rundt omkring i landet. Jakten gjelder nå som forrige gang å finne antikviteter og andre interessante ting som er blitt stuet vekk på grunn av plassmangel eller andre årsaker.

Egenprodusert underholdning fra Program riks, Hordaland
Programleder: Kjell Fuglehaug, tlf: 98 89 07 70 kjell.fuglehaug@nrk.no
Prosjektleder: Trond Lillealtern, tlf: 95 02 88 58 trond.lillealtern@nrk.no
Pressekontakt: Inger Larsen , tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
Vises også i Nett-TV.