Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 7. august 2001 kl 20.10 Rundt neste sving: Hattfjelldal

Lafting og musikk

Steinar Schrøder og Roar Bråten forbereder seg på å arrangere seminar for steel-gitarentusiaster i Hattfjelldal nå i august. Da kommer deltakerne fra fire verdenesdele til bygda. (Foto: Andreas Lunnan)
Steinar Schrøder og Roar Bråten forbereder seg på å arrangere seminar for steel-gitarentusiaster i Hattfjelldal nå i august. Da kommer deltakerne fra fire verdenesdele til bygda. (Foto: Andreas Lunnan)
Andreas Lunnan tar oss med på en ”storsving” mot svenskegrensa i kveld. Han legger nemlig opp til en kontrollert nedbremsing i Hattfjelldal med lafting og musikk som tema.

-Lafteteknikken holdes ved hevd her i kommunen, og vi akter å kikke nærmere på sponplatene som er bygdas kjerneprodukt, sier Lunnan om det sjette programmet i serien ”Rundt neste sving”.

-Dugnadsgjengen som bygger ny kirke må regne med et kamerabesøk, og vi kommer nok til å låne øre til de gode, gamle ”Susendalingan” som ivaretar solide musikk-tradisjoner. Noen takter fra Svenskvoll-positivet skal det alltids bli plass for. I Hattfjelldal har også steel-gitaren sine tilhengere som i disse dager forbereder en internasjonal konkurranse for venner av dette instrumentet, sier programlederen.

Lunnans sommer
Åtte tirsdagskvelder på rad skal Andreas Lunnan vise oss sommerlige glimt fra Helgeland - fra de ytterste, "nøkne" skjær til de mest høytstrebende tinder på Kjølens rand. I tur og orden kommer rapportene fra Vega, Dønna, Sømna, Lovund, Bindal, Hattfjelldal, Mosjøen og Hemnes.

- Helgelendingene er et gladlynt og slagkraftig folkeferd som med rette er stolt over sin landsdel, bedyrer Lunnan som også er overbevist om at denne delen av Nordland fylke byr på noe av det vakreste norsk natur kan oppvise.

NRK Sør-Trøndelag
Programleder: Andreas Lunnan, 90 59 64 79
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23 04 89 56

Bilder:
1. Steinar Schrøder og Roar Bråten forbereder seg på å arrangere seminar for steel-gitarentusiaster i Hattfjelldal nå i august. Da kommer deltakerne fra fire verdenesdele til bygda. (Foto: Andreas Lunnan)

2. Liv Rein (97) i Susendalen ba om gaver til utsmykning av gammelkapellet da hun fylte 90 for sju år siden. Dette ble opptakten til bygging av en helt ny kirke som hun kå kan presentere for både programleder Andreas Lunnen og alle NRK-seere. (Foto: Andreas Lunnan)