Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 27. august 2009 kl 22.20 Dokusommer: Grønn arkitektur

Det tryggeste huset

Miljøvennlig arkitektur er i fokus i kveldens dokumentar. (Foto: CBC)
Miljøvennlig arkitektur er i fokus i kveldens dokumentar. (Foto: CBC)
I eventyret om de tre små grisene lærte vi at et hus bygd med murstein er sikrest mot uvær og ulver. Men kanadieren David Suzuki kan vise oss at hvis du bruker halm og leire, er du bedre beskyttet mot elementene. I tillegg er det mer miljøvennlig.

Programskaperen David Suzuki har naturen som spesialområde og er miljøaktivist. For å lære det siste nye om miljøvennlig arkitektur, har han reist rundt i hele Canada.

Han besøker blant annet det superøkologiske huset til rockelegenden Randy Bachman. Det er laget av sammenpresset jord - en teknikk som isolerer godt og redder oss fra skyhøye fyringsutgifter.

Grønn tankegang
Å tenke grønt er trendy, men vi må tenke ut over trendene. Heldigvis er det mange produsenter av hus, bygninger, biler og varer som har oppdaget viktigheten av en ny og grønnere visjon.

Canadas beste arkitekter er opptatt av de økologiske skaperverkene. Vi får se hvordan man lager hus av strå og leire, og vi ser hvordan man lager små, transportable kraftverk. Grønn arkitektur viser oss smarte løsninger på miljøutfordringen.

Sendt tidligere.

Kanadisk dokumentar (2007)
Originaltittel: The Nature of things: Build Green
Regissør: Michael Allder
Produksjon: CBC
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no