Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 2. oktober 2005 kl 21.10 Meksikaneren

På eventyr med Roberts og Pitt

Brad Pitt som den uheldige, småkriminelle Jerry Welbach (Foto: Newmarket Films)
Brad Pitt som den uheldige, småkriminelle Jerry Welbach (Foto: Newmarket Films)
Brad Pitt og Julia Roberts spiller kjæresteparet Jerry Welbach og Samantha Barzel, som mildt sagt har et turbulent forhold. Det settes på gjentatte prøver, ikke minst fordi Jerry utfører oppdrag av mer eller mindre ulovlig art for byens lokale gangstere.

Jerry, som er en smule uorganisert, havner tidlig i filmen mellom barken og veden. Etter en serie mislykkede oppdrag er toleransegrensen nådd for sjefen hans. Han får en siste sjanse, nemlig å smugle hjem en av verdens mest berømte pistoler – på folkemunne kalt "The Mexican". Klarer han å rote til dette så ligger det i kortene at Jerry vil lide en ublid skjebne.

Samtidig blir han kastet ut av samboer Samantha, som ikke vil at han skal ta flere oppdrag, men tvert i mot dra til las Vegas for å gifte seg med henne. Det ender med at Jerry reiser alene til Mexico, mens Samantha finner veien til Las Vegas på egenhånd. Den homofile leiemorderen Winston Baldry, spilt av James Gandolfini (kjent som Tony Soprano), blir sendt ut for å passe på Samantha.

Jerry er ute i hardt vær i Mexico. "The Mexican" blir nemlig stjålet, og gangstersjefene tror at Jerry prøver å stikke av med pistolen selv. Et sammensurium av hendelser begynner å utfolde seg.

Amerikansk romantisk thriller (2001)
Originaltittel: "The Mexican"
Med Julia Roberts, Brad Pitt, James Gandolfini, Bob Balaban, J.K. Simmons
Regi: Gore Verbinski
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78