Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 19. november 2009 kl 19.00 Migrapolis: Lykkejegerne

Tre historier om lykke

Joanna har funnet lykken i Tortberg barnehage.  (Foto: Brede Røsjø, NRK)
Joanna har funnet lykken i Tortberg barnehage. (Foto: Brede Røsjø, NRK)
De fleste mennesker gjør alt for å finne det gode liv, men lykkes ikke alltid. Hva har Ebrima, Joanna og Anita ofret i jakten på lykken i Norge?

Fotballspilleren Ebrima Sohna er snart 21 år gammel og kommer fra Gambia. Han søker lykken som fotballspiller i Norge. Og det går bra. Han kom til Sandefjord i mars 2007 og ble årets spiller der i 2008.

Ebrima spiller også på det gambiske landslaget. Samtidig brødfør han en hel familie i Gambia. Familien betyr alt for Ebrima. De ga ham denne sjansen. I Norge er et norsk ektepar reserveforeldre for ham.

Tøffe utfordringer for Joanna
Joanna Szuta er en polsk førskolelærer som kom til Norge i mai 2009. Hun er en av få utenlandske førskolelærere i norske barnehager. Hun har funnet lykken i Tortberg barnehage, der hun jobber i dag.

Før hun kom, måtte hun gjennom opplæring i Polen, og selv om hun trives i Norge, er det fortsatt mange tøffe utfordringer.

Ofret karrieren for kjærligheten
- Folk spør meg ofte om hvordan jeg kunne forlate jobben som profilert CNN-journalist i Øst-Asia til fordel for Norge, sier Anita Pratap. Men jeg hadde brukt 20 år på å være en god journalist og en god mor. Jeg var klar for romantikk og for å vokse som kvinne.

Hun traff Arne Walther i India da Arne var ambassadør der. Anita var en respektert journalist, kjent for å være først ute og alltid etterrettelig. Jobben var livet. Ved siden av jobbet hun hardt for også å gi sønnen en god og trygg oppvekst.

Da Arne skulle returnere til Norge, valgte hun å følge ham. Siden 2001 har hun bodd i Bærum. Nå holder hun foredrag, skriver og følger Arne dit han reiser. Når Migrapolis møter henne, pakker hun kofferten for å reise til Tokyo der mannen nå er stasjonert.

- Før var jeg kjent for å alltid være den første til stede som reporter hvis det hadde hendt noe, nå har jeg sjansen til å foreta en reise som par, sammen med mannen min. Og hun angrer ikke.

Sendt tidligere.

Egenproduksjon: Østlandssendingen. 2009
Programledere for kveldens sending: Noman Mubashir, Azka Baig og Hung Ba Mai
Prosjektleder: Veslemøy Hvidsteen
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Hjemmeside