Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 17. oktober 2013 kl 20.15 Vinn eller forsvinn

Oppturer og nederlag


Noen forsvinner og andre vinner i siste episode av NRKs dokumentarserie om unge idrettsutøvere. Gjennom serien har vi delt idrettsglede, oppturer og fellesskap med hovedpersonene, men også skuffelser, sviktende motivasjon og tøffe tilbakemeldinger. Alt i alt en speiling av idrettshverdagen slik mange opplever den.

En som går på en skikkelig smell i denne siste episoden, er fotballspilleren Thomas. Han har et sterkt håp om å komme med på førstelaget til 12-årslaget på Oppsal IL. Men så skjer det noe som setter hele sesongen i fare. Hva vil det bety for resten av idrettskarrieren?

Den ferske håndballspilleren Tamina og 14-årslaget til Vestli IL drar av gårde til Peter Wessel Cup i Larvik. Vil jentene greie å fokusere på de oppgavene treneren har gitt dem når det virkelig gjelder?

Cheerleaderne på junior-elitelaget til Nedre Romerike Tigers står foran årets viktigste konkurranse, NM. De to beste lagene kvalifiserer seg til EM. Det er små marginer i denne idretten, og én feil kan bli utslagsgivende. Alle er redde for ikke å strekke til. Camilla har på toppen av det hele brukket tommelen, men er fast bestemt på at det ikke skal få påvirke innsatsen hennes. Det blir et dramatisk mesterskap for de ambisiøse jentene og trenerne deres.

Om serien
Unge idrettsutøvere lever med høye krav og forventninger. Hva skjer i overgangen fra barndom til ungdom, når alvoret setter inn og det ikke lenger er medaljer til alle? Serien "Vinn eller forsvinn" går tett på hverdagen til fem unge, med trenere og foreldre, innenfor idrettene alpin, langrenn, cheerleading, håndball og fotball.

Hovedpersonene i episode 5:
Camilla Nilsen (12) fra Kurland er cheerleader på elitelaget til Nedre Romerrike Tigers.
Tamina Rauf (14) fra Nedre Grorud er ny på håndballaget til Vestli IL.
Thomas Tvedten (12) spiller fotball på Oppsal IL. Laget hans har begynt med 11er-spill, uttak og og topping på kamper.

Dokumentarserie i 5 episoder
Produksjon: NRK Feature, Dokumentar og Samfunn (2013)
Prosjektleder: Cathrine Wik
Post-regi: Nader Izadpanah
Redaksjonsjef NRK Feature: Morten Møller Warmedal
Presseansvarlig: Helene Amlie, 951 00 299
TV-seere kan kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900

Pressebilder av alle hovedpersonene finnes i premiereomtalen:
Vinn eller forsvinn - episode 1


LENKER
  • Vinn eller forsvinn - episode 1