Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 24. mars 2000 kl 21.00 D.A.N.G.A.N. Runner

D.A.N.G.A.N. Runner (t)

NRK2 fredag 24. mars kl 21.00
D.A.N.G.A.N. Runner

Løper for livet i Tokyo

Tre menn løper etter hverandre gjennom Tokyos gater. De er fast bestemt på å ta livet av hverandre, men kommer etter hvert på bedre tanker. Skuespilleren Sabu debuterte som filmregissør med D.A.N.G.A.N. Runner i 1996 - en innsats som gav ham prisen for årets beste nye regissør i Japan.

D.A.N.G.A.N. Runner presenterer oss for en patetisk trio av tapere. Den pysete Yasuda er en mislykket bankraner. Aizawa forsøker seg som rockestjerne - uten særlig hell. Og den tøffe gangsteren Takeda er ikke så modig når det kommer til stykket. Tilfeldighetene gjør at deres veier krysses.

Etter at Yasuda har forsøkt å stjele en maske i butikken der Aizawa jobber, flykter han med Aizawa i hælene helt til de kolliderer med Takeda, som begynner å løpe etter Aizawa som skylder han penger. Tilfeldighetenes lunefulle spill har satt i gang en jakt gjennom Tokyos gater som ikke ser ut til å ha noen ende, og som eskalerer når politiet og to rivaliserende gangstergjenger melder seg på.

I motsetning til andre actionfilmer hvor de oppskriftsmessige forfølgelsesscenene sjelden varer mer enn noen minutter om gangen, er D.A.N.G.A.N. Runner en eneste sammenhengende jakt. \"En skikkelig menneskejakt til fots kan være et større adrenalinkick enn alle verdens gigantomaniske kollisjoner, pyrotekniske eksesser og hvinende hjul i svingen\", skrev Morgenbladet da D.A.N.G.A.N. Runner ble vist på norske kinoer i 1998.

Sabus film er både vittig, fartsfylt og underholdende. Men den er også en absurd parodi på macho-stereotyper og maskulin forfengelighet. Og mens Yasuda, Aizawa og Takeda løper seg til utmattelse, begynner også meningen bak jakten å forandre seg.

NRK2 fredag kl 21.00
Tidligere sendt 26.2.99

Film - innkjøpt
Produksjonsland: Japan (1996)
Regi: Sabu
I rollene: Shiniichi Tsutsumi, Yukai Daimond og Tomoro Taguchi

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41