Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 12. oktober 2012 kl 22.30 Dr. Strangelove

Svart komedie om atombomben


Peter Sellers spiller flere roller i denne svarte komedien fra 1964. To psykotiske militærsjefer i USA har laget en vanntett plan for å slippe atombomber på strategiske steder i Sovjet. Den amerikanske presidenten og den sovjetiske statsministeren arbeider desperat for å redde verden.

Hjernen bak denne vanvittige planen er dr. Strangelove, en rullestolbundet atomekspert med bisarre ideer om menneskehetens framtid. Ved et uhell aktiverer han bombeoppdraget. Presidenten er ikke i stand til å stoppe det, for selv om han vet koden for å stanse angrepet, får han ikke den hjelpen han trenger av militærsjefen Mandrake. Mandrake er nemlig under angrep av amerikanske paramilitære.

Major T.J. "King" Kong må personlig sørge for at bombeangrepet tar slutt. Den russiske ambassadøren blir innkalt til Det hvite hus, i håp om at han kan løse krisen og forhindre at "dommedagsmaskinen" blir utløst.

Men det uunngåelige går sin gang, og alle Pentagons anstrengelser, alle politikerne i Moskva og Washington kan ikke stoppe kaskadene av kataklysmiske begivenheter.

Sendt tidligere.

Britisk svart komedie (1964)
Originaltittel: "Dr. Strangelove"
Med Peter Sellers (Dr. Strangelove, USAs president, kaptein Mandrake), George C. Scott (general "Buck" Turgidson), Sterling Hayden (kommandør Jack D. Ripper), Slim Pickens (major T.J. "King" Kong) og Peter Bull (russisk ambassadør)
Regi: Stanley Kubrick
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no