Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 4. august 2000 kl 22.00 Walkabout: Zimbabwe

Walkabout: Zimbabwe (t)


NRK1 fredag 4. august kl 22.00
Walkabout (6:10)

Nils fikler med flyknapper i Afrika

Nils & Ronny fortsetter sin elleville ferd over kontinentene og Zimbabwe skal utforskes på de mest utsøkte måter i kveldens eventyr. Dramatisk blir det i hvert fall når klåfingra Nils fikler med \"vinger av knapper\" i et småfly.

Nils & Ronny sjekker inn på det legendariske \"Victoria Falls Hotel\" og får seg et krypinn for 3500 kroner natten. Antilopen Pluto skal dresseres av de norske guttene mens den mest dramatiske situasjonen oppstår når Nils leker med knotter han ikke skal. Over de tordnende Viktoriafallene, i et lite utrygt småfly, finner Nils på det utrolige å fingre med dashbordets knapper.

Bli også med på safari og villsvinjakt og hør hvorfor Nils heller vil skyte en ku. Vi møter en storviltjegers fantastiske beretning om sin kamp med en leopard på liv og død. Opplev afrikanere som synger \"Dyrene i Afrika\" og se hvordan Bambi møter sin skaper.

Hans Christian Alsvik forteller om \"Menneskegalten\", et av jungelens merkeligste dyr. Vi får også vite hvorfor elefanten på ingen måte er en trivelig nabo. Med andre ord - en spennende reise med \"Nils & Ronny!

Om Ronny Kristoffersen (32)
Har studert ved Trondheim Økonomiske Høyskole og ved Institutt for Drama, Film & Teater, Universitetet i Trondheim. Bodd og arbeidet i Kina og Hong Kong (bl.a. sammen med Anne Grosvold for NRK). Har arbeidet mye med dokumentar, bl.a. \"Vietnam Vågner\" (DR), \"Med Norge som venterom\" (NRK), \"Jeg elsker hvem jeg vil\" (NRK, sendt i SVT og DR). De to sistnevnte ble nominert til henholdsvis \"Gullruten\" (beste dokumentar 1996) og \"Amanda\" (co-regi 1997) samt \"Gullrute\" (beste holdningsskapende film). Startet \"Nils & Ronny\" vinteren 1998 sammen med Nils Henrik Wærstad. Foruten å være makkeren til Nils foran kameraet, har han hovedansvaret for \"Walkabout\"-serien med en multirolle som regissør, fotograf og prosjektleder.

Om Nils Henrik Wærstad (34)
Utdannet kjemiingeniør, jobbet i radio, vært programsjef i DagTV og tv- fotograf i NRK, før han startet selskapet \"Nils & Ronny\". Nils har mange rare tanker oppe i hodet som nå og da faller ut på et papir til mulig bruk i et tv- program. Nils er kreativ, morsom og smågal og den som figurer mest foran kamera i \"Walkabout\". Han er ansvarlig for research og administrasjon, i tillegg til delregi og foto.

NRK1 fredag kl 22.00
Sendt 14. mai 1999

Bilde
Nils & Ronny på ellevill safari og villsvinjakt i Zimbabwe. (NRK-foto: Ole Kaland)

Norsk underholdning i ti deler
Ved Nils & Ronny
Programledere: Nils Henrik Wærstad og Ronny Kristoffersen, tlf. 67 55 91 10
Prosjektleder NRK: Ivar Ragne Jenssen
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56